Marilena Anastasiadou/Tanweer

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ Η ΦΟΝΙΣΣΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

Το News24/7 εξασφάλισε αποκλειστικά ονλάιν ένα βίντεο με τους συντελεστές της πολυαναμενόμενης Φόνισσας.

«Το κυρίαρχο κομμάτι είναι η βία».

Πώς μεταφέρεις ένα τόσο εμβληματικό έργο στη μεγάλη οθόνη, όσο η Φόνισσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη; Και με τι τρόπο επιχειρείς να φέρεις κάτι νέο σε μια αφήγηση τόσο βαθιά ριζωμένη στη σύγχρονη παράδοση;

Στην κινηματογραφική μεταφορά δια χειρός Εύας Νάθενα, σε σενάριο της Κατερίνας Μπέη, η κλασική ιστορία της Χαδούλας έρχεται με φόντο μια τοποθεσία του προηγούμενου αιώνα, επιχειρώντας να φέρει στο φως αλλά και να γιατρέψει το διαγενεαλογικό τραύμα που διέπει την ελληνική κοινωνία.

Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματα του ξεσπάσματός της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει.

Η διαπραγμάτευση αυτών των σοκαριστικών μοτίβων απαιτεί δεξιοτεχνία και τόλμη, καθώς και μια διαρκή εξερεύνηση αυτών των ιδεών. Πατριαρχία. Μητριαρχία. Βία. Τι μας επιφυλάσσει αυτή η προσέγγιση μιας κλασικής ιστορίας;

Σε αυτό το βίντεο που το News24/7 εξασφάλισε πρώτο ονλάιν, μπορείτε να δείτε και να ακούσετε τους συντελεστές της ταινίας καθώς αναλύουν το πώς δημιουργήθηκε το σενάριο και η όλη αυτή νέα προσέγγιση πάνω στο έργο του Παπαδιαμάντη. Η σκηνοθέτης Εύα Νάθενα, η σεναριογράφος Κατερίνα Μπέη, η πρωταγωνίστρια Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και πολλά ακόμα μέλη του καστ και του συνεργείου, συζητούν για ιδέες παλιές, καινούριες, σκληρές, διαχρονικές.

Info:

Η Φόνισσα κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 30 Νοεμβρίου από την Tanweer.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα