Joe Keery AP

“ΤΑ DADDY ISSUES ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ”: Ο JOE KEERY ΤΟΥ STRANGER THINGS ΣΤΟ NEWS 24/7

Ο Joe Keery μας μιλά για τον ρόλο του κακού που υποδύεται στο “Fargo” και για τη στόχευση της νέας σεζόν.

Ο Steve Harrington του “Stranger Things” θα παρέμενε ο μαλάκας της σειράς. Έλα μου που ο Joe Keery ήταν τόσο χαρισματικός στον ρόλο που δεν πήγαινε η καρδιά στα αδέρφια Duffer, τους δημιουργούς της σειράς, να κρατήσουν τα πλάνα τους ως είχαν. Στα μισά της διαδρομής που εν τέλει μας έφερε το “Stranger Things’ και έχοντας πια βρει τον Harrington για τον ρόλο, οι Duffer άλλαξαν ρότα και αποφάσισαν να κάνουν τον Steve μαλάκα μεν, αλλά με χρυσή καρδιά, διάθεση αυτοθυσίας και καλά babysitting skills. Έτσι έγινε γρήγορα ο αγαπημένος του κοινού, με κάμποσα χαϊδευτικά όπως “The Hair”, “Pretty Boy” και “Nanny Steve”. Αυτό βέβαια σήμαινε τελικά πως δεν θα είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε τόσο κακό, όσο τον βλέπουμε στη νέα σεζόν του Fargo. Εκεί είναι ο γιος του απατεώνα σερίφη που υποδύεται ο Jon Hamm, έτοιμος να γίνει σαν τα μούτρα του για να κερδίσει την έγκρισή του.

Γεννημένος και μεγαλωμένος έξω από τη Βοστώνη, ο Joe Keery έκανε μαθήματα θεάτρου στο γυμνάσιο και συνειδητοποίησε ότι του άρεσε πολύ. Μετά την αποφοίτησή του, έκανε αίτηση τόσο σε σχολές υποκριτικής όσο και σε σχολές αρχιτεκτονικής, και η μοίρα αποφάσισε να γίνει δεκτός στη διάσημη Σχολή Θεάτρου στο Πανεπιστήμιο DePaul. Άρχισε να εργάζεται αμέσως μετά την αποφοίτησή του κλείνοντας ρόλους στη σειρά υποψηφιότητας για Χρυσή Σφαίρα “Empire” και στο “Chicago Fire”, έπαιξε στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Aaron Sorkin στο “Molly’s Game” πλάι στην Jessica Chastain, και μεταξύ άλλων, στην κωμωδία τρόμου “Slice” με πρωταγωνιστή τον Chance the Rapper, και σε μία ακόμη κωμωδία τρόμου, το “Spree”, που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance 2020.

Για τη δουλειά του στο “Stranger Things” προτάθηκε για το βραβείο Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου σε σειρά Streaming, Drama στα τηλεοπτικά Βραβεία της Ένωσης Κριτικών του Χόλιγουντ για τη δουλειά του στην 4η σεζόν, ενώ ως μέλος του καστ είχε βραβευτεί για την εξαιρετική ερμηνεία από ένα σύνολο σε δραματική σειρά στα Screen Actors Guild Awards.

Με αφορμή την πέμπτη σεζόν του “Fargo” του βραβευμένου δημιουργού Noah Hawley, όπου o Keery συμπρωταγωνιστεί με την Juno Temple του “Ted Lasso”, μιλήσαμε για τον χαρακτήρα του, τη διαδικασία οντισιόν και τη σχέση του με τους συνεργάτες του.

Joe Keery AP

Ποιος είναι ο Gator Tillman που υποδύεσαι στο Fargo;
Είναι ο γιος του Roy Tillman, είναι αναπληρωτής σερίφης στην κομητεία Stark.

 Πες μου λίγα λόγια για τη συνεργασία σου με τον Jon Hamm που υποδύεται τον Roy Tillman. Σου έδωσε κάποια συμβουλή για τον ρόλο σου;
Ο Jon είναι ηγέτης επειδή δίνει το παράδειγμα. Είναι πάντα συναρπαστικό για μένα να δουλεύω με ηθοποιούς που εκτιμώ τη δουλειά τους. Το “Mad Men” είναι πια μία συναισθηματικά νοσταλγική σειρά για όλους, κι έχει επίσης και μία τεράστια κινηματογραφική καριέρα. Ήταν εκπληκτικό το να παρακολουθώ το πώς φέρεται στα γυρίσματα, με ετοιμότητα και αυτοπεποίθηση, το πώς το κάνει με ευκολία αυτό. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της δουλειάς περιλαμβάνει την ανάγκη να νιώσεις αυτοπεποίθηση όταν στ’ αλήθεια δεν αισθάνεσαι σιγουριά. Είσαι μπροστά σε 90 άτομα και μερικές μέρες απλά δεν νιώθεις ότι μπορείς να καταλάβεις τον χώρο.

Πώς είναι να δουλεύεις με την Juno Temple (Dorothy);
Η Juno είναι συνήγορος όλων των ηθοποιών. Έχει μια ατελείωτη περιέργεια για τον ρόλο της και για την ιστορία, το θαυμάζω τόσο πολύ σε αυτήν. Η περιέργεια δεν είναι κάτι που μπορείς να διδαχθείς. Είναι ξεκάθαρο ότι η υποκριτική είναι το πάθος της. Όταν βρισκόμαστε σε μία σκηνή, είναι πάντα έτοιμη, είναι ήδη φορτωμένη. Υπάρχει ένας ενδιαφέρων χορός για τους χαρακτήρες μας καθώς εξελίσσεται η ιστορία.

Πιστεύετε πως ο Gator βλέπει τη Dorothy ως μητρική φιγούρα στη ζωή του;
Νομίζω ότι είναι περίπλοκο. Όταν ήρθε στη ζωή του, ήταν πολύ μικρός. Του είναι σχεδόν σαν μία μεγαλύτερη αδερφή ή ένα κορίτσι στη γειτονιά σου που κάπως σου αρέσει. Παίζει με το περίεργο Οιδιπόδειο σύμπλεγμα που έχει αυτός ο χαρακτήρας.

Ο Noah Hawley σας έδωσε κάποια κατεύθυνση για τον χαρακτήρα σας;
Σίγουρα. Μου έδωσε τον χάρτη για το πού θα πάω. Όταν κάναμε την ακρόαση, μου έδωσε το σχέδιο του χαρακτήρα. Αυτό που λατρεύω στον Noah είναι ότι προσλαμβάνει τους ανθρώπους που εμπιστεύεται. Πιστεύει πολύ στους ηθοποιούς του, κάτι που είναι σπάνιο. Απλώς καθοδηγεί τους ανθρώπους, τόσο ως σεναριογράφος όσο και ως παραγωγός. Δεν κυριαρχεί.

Πέρασες από κάστινγκ δηλαδή.
Ναι. Έκανα μια δουλειά το περασμένο καλοκαίρι και, ενώ δούλευα, μου είπαν ότι υπήρχε αυτός ο ρόλος στο Fargo, και η Rachel Tanner, η διευθύντρια του casting, και ο Noah ήθελαν να διαβάσω για αυτόν. Έκανα μία οντισιόν και με τους δύο παρόντες. Μου αρέσει η διαδικασία της ακρόασης. 

Έβλεπα το Fargo και μου άρεσαν οι προηγούμενες σεζόν της σειράς. Ο Noah ήταν στη λίστα μου με τους σκηνοθέτες με τους οποίους ήθελα να συνεργαστώ. Θα ήμουν εντάξει ακόμα και αν ήμουν απλώς ο θυρωρός στα παρασκήνια, εάν αυτό χρειαζόταν.

Σκηνή από το Fargo

Πώς θα περιέγραφες αυτή τη σεζόν;
Η σεζόν αυτή αφορά το χρέος. Όλοι το έχουν. Μερικές φορές είναι οικονομικό χρέος, μερικές φορές είναι κοινωνικό χρέος. Και για μένα ως Gator, έχει να κάνει με τη διερεύνηση του τι οφείλει ένας πατέρας απέναντι σε έναν γιο, και τι οφείλει ένας γιος σε έναν πατέρα. Τα daddy issues είναι μία ιστορία τόσο παλιά όσο ο χρόνος. Τι σημαίνει το να είσαι καλός γονιός, τι σημαίνει το να είσαι καλός γιος και πότε πρέπει να σπάσεις αυτόν τον δεσμό. Ίσως και αυτό να είναι κοινωνικό ζήτημα.

 Αν ο Gator είχε μεγαλώσει σε διαφορετική οικογένεια, θα ήταν ίσως ένας αξιόλογος πολίτης. Μου αρέσει αυτό στην προσωπικότητα του χαρακτήρα. Νομίζω ότι είναι διασκεδαστικό να παίζεις με τη διχοτόμηση αυτού του αρσενικού, γεμάτου τεστοστερόνη, κελύφους που μοιάζει με άνθρωπο, και αυτού του οκτάχρονου αγοριού που θέλει απλώς λίγη προσοχή από τον μπαμπά του.

 

Info:

To Fargo έκανε πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο 24 ώρες μετά την Αμερική, την Τετάρτη 22/11, 22.00, στο COSMOTE SERIES HD. Κάθε νέο επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο και on demand.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα