Σε λειτουργία ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Αχαρνών

HAm???? ?????? ?? ????? ??w??i ?I??.(EUROKIISSI-????KU)
HAm???? ?????? ?? ????? ??w??i ?I??.(EUROKIISSI-????KU) EUROKINISSI

Από το ΣΚΑ θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες όλων των αµαξοστοιχιών του άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα και Αθήνα - Χαλκίδα - Αθήνα, καθώς και του προαστιακού σιδηροδρόµου που εκτελούν δροµολόγια στο τµήµα Αεροδρόµιο - Λιόσια - Μαγούλα - Κιάτο και αντιστρόφως

Με καθυστέρηση τουλάχιστον έξι χρόνων παραδίδεται σήµερα στο επιβατικό κοινό ο σταθµός του Σιδηροδροµικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ) της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο ΣΚΑ, του οποίου το κόστος κατασκευής ξεπέρασε τα 132 εκατ. ευρώ, θα αποτελέσει τον µεγαλύτερο σιδηροδροµικό κόµβο στην Ελλάδα, όπου θα διασταυρώνονται όλα τα σιδηροδροµικά δίκτυα της χώρας (υπεραστικά και προαστιακός).

Ο σταθµός είναι διώροφος, εξυπηρετώντας στο πρώτο επίπεδο τη σιδηροδροµική κίνηση προς τη Χαλκίδα και τη Θεσσαλονίκη και στο δεύτερο επίπεδο την κίνηση µεταξύ του αεροδροµίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και της Μαγούλας.

Σύµφωνα µε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από το ΣΚΑ θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες όλων των αµαξοστοιχιών του άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα και Αθήνα - Χαλκίδα - Αθήνα, καθώς και του προαστιακού σιδηροδρόµου που εκτελούν δροµολόγια στο τµήµα Αεροδρόµιο - Λιόσια - Μαγούλα - Κιάτο και αντιστρόφως.

SHARE:

24Media Network