Απεργία αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ

Απεργία αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ
Το κτίριο του ΣΚΑΪ Eurokinissi

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατεβαίνουν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ μετά τις τελευταίες απολύσεις στο σταθμό του Φαλήρου.

Απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις πήραν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στον ΣΚΑΪ στη γενική τους συνέλευση.

Οπως έγινε γνωστό, οι δημοσιογράφοι στο κανάλι του Φαλήρου θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας το απόγευμα της Παρασκευής (από τις 19:00 έως τις 22:00) ενώ για το Σαββατοκύριακο έχει αποφασιστεί 48ώρη απεργία.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις γίνονται αφού η διοίκηση του σταθμού προχώρησε σε σειρά απολύσεων και απομακρύνσεων.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:

Ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΚΑΙ» έχει ξεκινήσει από το πρωί ένα πογκρόμ απολύσεων δημοσιογράφων. Μέχρι στιγμής έχουν, ήδη, απολυθεί δώδεκα συνάδελφοι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των απολύσεων θα αυξηθεί.

Οι απολύσεις έγιναν στο πλαίσιο δήθεν αναδιοργάνωσης του προγράμματος του σταθμού, όμως, είναι αδικαιολόγητες, παράνομες, αντεργατικές και καταχρηστικές. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει ήδη προβεί σε αίτηση για τριμερή συνάντηση με το Υπουργείο Εργασίας και την εργοδότρια εταιρεία για τις θέσεις εργασίας.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών τηλεόρασης και τεχνικών ραδιοφώνου, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100,3» και στην ιστοσελίδα «skai.gr» από τις 19.00 έως τις 22.00 σήμερα Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019, διαμαρτυρόμενοι για το πογκρόμ των απολύσεων που πραγματοποιούνται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα