Απολλώνεια Βραβεία 2017: Τιμήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΝΕΔ και της 24MEDIA Δημήτρης Μάρης

Απολλώνεια Βραβεία 2017: Τιμήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΝΕΔ και της 24MEDIA Δημήτρης Μάρης
@GEORGIAPANAGOPOULOU

Με άρωμα Eurobasket, τα φετινά Απολλώνεια Βραβεία 2017. Πλήθος προσωπικοτήτων από το χώρο του αθλητισμού και βουλευτές, στην λαμπρή τελετή στο γήπεδο TAE KWON DO. Ποιοι τιμήθηκαν αναλυτικά

της Μίκας Κοντορούση

Πλήθος σημαντικών προσωπικοτήτων και βουλευτών τίμησαν την 16η κατά σειρά Ετήσια Εκδήλωση «Τέχνης – Αθλητισμού – Επιστήμης και Κοινωνίας, Διαδρομές», τα λεγόμενα « Απολλώνεια Βραβεία 2017», έναν ιδιαίτερο θεσμό που καθιερώθηκε από το 2002, με στόχο τη διάκριση και την απονομή βραβείων σε εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτιστικής, αθλητικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής της Ελλάδας.

«Αυτό το βραβείο στο παρελθόν έχουν λάβει ιδιαίτερα σημαντικές προσωπικότητες και χαίρομαι πολύ για αυτή την τιμή που μου κάνετε». Με αυτά τα λόγια παρέλαβε το προσωπικό του βραβείο και ο Πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου και Πρόεδρος της 24ΜEDIA, Δημήτρης Μάρης που τιμήθηκε για πρώτη φορά για τη συνολική προσφορά του στην επιχειρηματικότητα, τον αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία, ενώ την πλακέτα τού παρέδωσε ο Πρόεδρος του ΣΙΓΑ, Μιχάλης Μηνούδης.

Απολλώνεια Βραβεία 2017: Τιμήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΝΕΔ και της 24MEDIA Δημήτρης Μάρης
@GEORGIAPANAGOPOULOU

«Εκτός από τους εισαγγελείς της δίκης και το παρασκήνιο, υπάρχει και μία άλλη μορφή δημοσιογραφίας και ένας άλλος αθλητισμός. Γιατί η 24MEDIA μέσα από τα αθλητικά και ειδησεογραφικά της μέσα, προβάλλει όχι μόνο τον επαγγελματικό αθλητισμό, αλλά και τον ερασιτεχνικό», ήταν το μήνυμα του κ. Μάρη, ενώ ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Stoiximan (της μεγαλύτερης εταιρίας online στοιχηματισμού στην Ελλάδα), συμπλήρωσε: «Μέσα από τις χορηγικές ενέργειες, αλλά και εκείνες της κοινωνικής ευθύνης, στηρίζουμε και υποστηρίζουμε τις ομάδες, τους Ολυμπιονίκες μας, δομές και προσπάθειες, σε μία κοινωνία που μαστίζεται. Αυτή είναι και μία άλλη πλευρά της υποχρέωσης και της συνολικής ευθύνης που έχουμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το χώρο του αθλητισμού».

Απολλώνεια Βραβεία 2017: Τιμήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΝΕΔ και της 24MEDIA Δημήτρης Μάρης
@GEORGIAPANAGOPOULOU

Σημειώνεται ότι η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης που κατέκτησε το Eurobasket το 1987, καθώς φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την επική κατάκτηση της κορυφής.

«Πολλοί θα διερωτώνται πως συνδυάζονται όλες οι παραπάνω δραστηριότητες με τον αθλητισμό. Γυρνώντας το χρόνο πίσω, βλέπουμε ότι οι αγώνες στην αρχαιότητα, αναδείχθηκαν σε κορυφαίο θεσμό παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και ανθρωπισμού. Σε μια μεγάλη παράδοση καλλιέργειας πνεύματος και σώματος. Σε ένα καύχημα ανώτατης θεωρίας και πράξης, σχετικά με την ολική κατάφαση του ανθρώπου», είπε κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο συντονιστής Δώρος Κλεοβούλου, γενικός γραμματέας Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων. «Φέτος, τα βραβεία κλείνουν είκοσι συνολικά χρόνια παρουσίας στο χώρο της άθλησης, με συνεργασία έξι σημαντικών φορέων. Ποτέ άλλοτε, έξι φορείς δεν συνεργάστηκαν τόσο στενά».

Απολλώνεια Βραβεία 2017: Τιμήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΝΕΔ και της 24MEDIA Δημήτρης Μάρης
@GEORGIAPANAGOPOULOU

Κατά την παραλαβή του δικού του βραβείου, ο γνωστός ως ευρω-coach Κώστας Πολίτης, ανέφερε ότι «το σημερινό βραβείο δεν είναι για τον εαυτό μου, είναι μία ομαδική δουλειά. Όταν έχεις ‘πιστεύω’, όπως είχαν αυτά τα παιδιά, καταφέρνεις το ακατόρθωτο. Είμαι από το 1955 σε αυτό τον χώρο. Παραμένω σε αθλητικά προγράμματα, είναι πλέον τρόπος ζωής».

Από την πλευρά του, ο καλαθοσφαιριστής Λιβέρης Ανδρίτσος, σχετικά με το πώς ένιωσε τα κρίσιμα δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα το ’87 και το «σουτ» της πανευρωπαϊκής πρωτιάς, είπε χαρακτηριστικά: «Εάν αρχίσεις να σκέφτεσαι, έχεις χάσει τα πάντα. Έτσι έπρεπε να κάνω. Απλά να σουτάρω. Ήμουν τυχερός, ήμουν σε ομάδα με καλούς μπασκετμπολίστες».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συνδιοργανωτές, δηλαδή ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (Σ.Ε.Ο.), το Ινστιτούτο Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (Ι.Δ.Ε.Α.Δ.), η Πανελλήνια Επιστημονική Φιλογυμναστική Εταιρεία (Π.Ε.Φ.Ε.), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων (ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ.) και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής (Σ.Ι.Γ.Α.), απένειμαν τιμητικές διακρίσεις και σε σημαντικές προσωπικότητες και οργανισμούς.

Photo by Georgia Panagopoulou / Tourette Photography

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έρχονται τα Απολλώνεια Βραβεία με 'άρωμα' Eurobasket 1987

SHARE: