Δεν κυκλοφόρησαν ‘Τα Νέα’

Δεν κυκλοφόρησαν ‘Τα Νέα’

Τέλος εποχής για τον ΔΟΛ. Η εφημερίδα "Τα Νέα", μετά το ξεχωριστό πρωτοσέλιδο με τους εργαζόμενους στον οργανισμό, έλειπε από τα περίπτερα το πρωί της Πέμπτης

Τέλος εποχής για την εφημερίδα Τα Νέα, καθώς το φύλλο της Πέμπτης του ιστορικού τίτλου δεν κυκλοφόρησε. Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη έρχεται μόλις μια μέρα από το εμφατικό εξώφυλλο της Τετάρτης με τον τίλο “Είμαστε εδώ”, το οποίο αν δεν αλλάξει κάτι, αναμένεται να είναι και το τελευταία που κρεμιέται στα μανταλάκια των περιπτέρων.

Η ιστορική εφημερίδα που βαίνει προς αναστολή κυκλοφορίας, εκδόθηκε για πρώτη φορά με τον τίτλο “Αθηναϊκά Νέα” στις 28 Μαΐου 1931, ενώ από το 1945 και έπειτα έλαβε τη σημερινή της ονομασία ΤΑ ΝΕΑ. Ιδρυτής της υπήρξε ο Δημήτριος Λαμπράκης, που έδωσε φυσικά και το όνομά του στον Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη (ΔΟΛ).

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για τον ΔΟΛ μετά την απόφαση του προέδρου υπηρεσίας την Τρίτη, που διέταξε την απαγόρευση διάθεσης οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου της επιχείρησης. Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των εργαζομένων στον ΔΟΛ, που άσκησαν κύριες παρεμβάσεις, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων των συνδικαλιστικών τους σωματείων, ζητώντας να μην σφραγιστεί ο λογαριασμός του Οργανισμού για την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της επιχείρησης, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες. Όπως είναι γνωστό οι τράπεζες έχουν καταθέσει αίτηση για υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Αίτηση που συζητείται στις 3 Μαρτίου 2017.

Η απόφαση αυτή και η έλλειψη πόρων οδήγησε στο διαφορετικό εξώφυλλο της Τετάρτης που έμελλε να είναι και το τελευταίο. “Αν αυτός ο Οργανισμός ενημέρωσης και πολιτισμού στη μακρά ιστορία του επέζησε πολέμων, διχασμών, Εμφυλίου και δικτατοριών το οφείλει εκτός από τους ιδρυτές του και στους ανθρώπους που τον υπηρέτησαν διαχρονικά σε χαλεπούς και ευτυχείς καιρούς”, γράφει το φύλλο αυτό που φιλοξενεί φωτογραφίες δημοσιογράφων του ομίλου..

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα