Διαφήμιση Εθνικού Κήρυκα: Ζήτω η 21η Απριλίου 1967

Διαφήμιση Εθνικού Κήρυκα: Ζήτω η 21η Απριλίου 1967

Το προκλητικό φύλλο που δικαιώνει το έργο του Γιώργου Παπαδόπουλου στην εφημερίδα της ομογένειας "Εθνικός Κήρυκας". Πλήθος αντιδράσεων

Στην έκδοση του περασμένου Σαββατοκύριακου, η 97 χρόνων εφημερίδα της ομογένειας στην Αμερική, ο “Εθνικός Κήρυξ” , δημοσίευσε διαφήμιση που δικαιώνει τη Χούντα και τον δικτάτορα Γιώργο Παπαδόπουλο.

Η διαφήμιση αναφέρει ότι “δικαιώνεται το έργο της Εθνοσωτήριας Επανάστασης” λόγω της “ανεπανάληπτης οικονομικής κρίσης”, της “σήψης των θεσμών” και του “κατακερματισμού της εθνικής μας υπόστασης” και όπως είναι φυσικό, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Ήδη, αρκετοί κάνουν λόγο για διαφήμιση που προσβάλλει κάθε Έλληνα πολίτη, καθώς και εκείνων που βασανίστηκαν εξορίστηκαν και σκοτώθηκαν από τη χούντα και τους πρωταγωνιστές της.

Επίσης, ζητείται από την εφημερίδα να δημοσιεύσει τα ονόματα προσώπων ή των οργανισμών που πλήρωσαν τη διαφήμιση και να αποκηρύξει ρητά τις απόψεις που εκφράζονται μέσω αυτής.

Σημειώνεται ότι η καταχώριση έγινε με αφορμή τη μαύρη επέτειο της κατάλυσης της Δημοκρατίας από τους συνταγματάρχες με τις ευλογίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ενόψει των εκλογών του Μαΐου, τις οποίες φαινόταν ότι θα κέρδιζε ο Γεώργιος Παπανδρέου, προοπτική απεχθής για κατεστημένο και Παλάτι.

Σημειώνεται ότι μέσω mail που αποστέλλεται από ομάδα πολιτών σε πολλούς αποδέκτες, ζητείται από τον “Εθνικό Κήρυκα” να αποκαλύψει το όνομα αυτού που πλήρωσε για τη δημοσίευση και να λάβει αποστάσεις από την ανάρτηση αυτή. Αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.

Αίσθηση προκαλεί πάντως ότι τόσο στην έντυπη, όσο και στην ηλεκτρονική έκδοση κυριάρχησε το θέμα της συμπλήρωσης 46 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Ωστόσο, στην ηλεκτρονική έκδοση υπάρχει δημοσίευμα που αναφέρει την μαζική καταδίκη των κομμάτων της χώρας μας για την μαύρη επέτειο, “με τίτλο: Καταδίκη της 21ης Απριλίου από τα κόμματα “.

Το επίμαχο φύλλο της ελληνοαμερικανικής εφημερίδας.

Τα αθυρόστομα πρωτοσέλιδα της Ελευθεροτυπίας που αποσύρθηκαν πριν τυπωθούν και το μήνυμα της 21η Απριλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα