Εισαγγελέας: Στο εδώλιο ο Σταύρος Ψυχάρης

Εισαγγελέας: Στο εδώλιο ο Σταύρος Ψυχάρης
Καταθέτει ο Σταύρος Ψυχάρης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη χορήγηση τραπεζικών δανείων σε ΜΜΕ και κόμματα, Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Στο εδώλιο ζητεί ο εισαγγελέας να καθίσει ο πρώην εκδότης του ΔΟΛ, Στ. Ψυχάρης, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία για δάνειο που έλαβε, ύψους περίπου 57 εκατ. ευρώ

Την παραπομπή του πρώην κραταιού άνδρα του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη και εκδότη, Σταύρου Ψυχάρη, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εισηγείται η εισαγγελέας Εφετών, κ. Αντωνίου, στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ο Σταύρος Ψυχάρης κατηγορείται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία, καθώς φέρεται ότι είχε λάβει από την Alpha Bank δάνειο ύψους περίπου 57 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αγοράσει μετοχές του ΔΟΛ. Κατά την κατηγορία, το δάνειο χαρακτηρίστηκε προσωπικό χωρίς να δοθούν επαρκείς εγγυήσεις.

Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει δε προς το Συμβούλιο Εφετών να καθίσουν στο εδώλιο μαζί με τον πρώην εκδότη και δέκα στελέχη της τράπεζας που κατηγορούνται για την αξιόποινη πράξη της απιστίας στην υπηρεσία, τα οποία εμφανίζονται να ενέκριναν τη χορήγηση του συγκεκριμένου δανείου.

Πλέον τον τελευταίο λόγο έχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο και θα αποφανθεί, μελετώντας και την εισαγγελική εισήγηση, αν και ποιους κατηγορούμενους θα παραπέμψει τελικά ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα