Ελευθεροτυπία: Στην Alter Ego τα σήματα – Ποιο είναι το αντίτιμο

Διαβάζεται σε 2'
Το κτίριο της Ελευθεροτυπίας
Το κτίριο της Ελευθεροτυπίας (φωτογραφία αρχείου) INTIME

Ολοκληρώθηκε ο πλειστηριασμός για τα σήματά της “Ελευθεροτυπίας”. Πλειοδότησε η εταιρεία Alter Ego του Ευάγγελου Μαρινάκη.

 

Στην Alter Ego του Ευάγγελου Μαρινάκη τα σήματα της “Ελευθεροτυπίας” τα οποία είχαν βγει σε πλειστηριασμό.

Το αρχικό ποσό των 380.000 ευρώ έφτασε στα 8.100.000 ευρώ.

«Η Alter Ego Media ανακοινώνει ότι απέκτησε μέσω δημόσιου πλειστηριασμού που διενεργήθηκε σήμερα, 4 Μαρτίου 2024 στο Πρωτοδικείο Αθηνών, τα εμπορικά σήματα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ”, “ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ” και “WWW.ENET.GR” της πρώην εταιρείας “Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε”» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Alter Ego.

Η “Ελευθεροτυπία” ξεκίνησε να εκδίδεται στις 21 Ιουλίου του 1975 και υπήρξε η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά τη μεταπολίτευση, καθώς οι υπόλοιπες της εποχής είτε απλά επανεκδόθηκαν μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας τους κατά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών, είτε δεν είχαν διακόψει την κυκλοφορία τους.

Τον Νοέμβριο του 1975 κυκλοφόρησε και η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, η πρώτη κυριακάτικη έκδοση απογευματινής εφημερίδας.

Από τον Ιανουάριο του 1984 η εφημερίδα άλλαξε το σχήμα της σε ταμπλόιντ, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καιρών.

Ένα πρόσωπο που συνέδεσε το όνομά του με την εφημερίδα ήταν αυτό του Σεραφείμ Φυντανίδη, που υπήρξε διευθυντής της για περισσότερα από 30 χρόνια (μία θητεία από τις μακρότερες στον αθηναϊκό τύπο), από το ξεκίνημα της έκδοσης της εφημερίδας το 1976 (με μικρά διαλείμματα) μέχρι την παραίτησή του τον Απρίλιο του 2007.

Η εφημερίδα έκλεισε οριστικά τον Νοέμβριο του 2014.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα