Ενώσεις Τύπου: Οι μέτοχοι του MEGA δεν μπορούν να παραμένουν άλλο αμέτοχοι

Δαιμαρτυρια εργαζομενων στον τηλεοπτικο σταθμο MEGA εξω απο το κτηριο του ΕΣΡ οπου συνεδριαζει για το μελλον του σταθμου--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Δαιμαρτυρια εργαζομενων στον τηλεοπτικο σταθμο MEGA εξω απο το κτηριο του ΕΣΡ οπου συνεδριαζει για το μελλον του σταθμου--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Με αφορμή την απόφαση του ΕΣΡ οι Ενώσεις των εργαζομένων στον Τύπο καλούν την ιδιοκτησία του Μεγάλου Καναλιού να κάνει άμεσα χρήση των νομικών εργαλείων που θα αποτρέψουν το «μαύρο» στο πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας

Να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να εξαντλήσουν τα περιθώρια του νόμου ώστε να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ που θα ρίξει το σήμα του MEGA καλούν τους μετόχους του καναλιού τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων του Τύπου.

«Ήρθε η ώρα επιτέλους, να αποδείξουν ότι οι μέχρι τώρα ενέργειές τους δεν ήταν προσχηματικές» σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ), η Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΠΗΕΑ), η Ένωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) και η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ).

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τα εξής:

ADVERTISING

«ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ

Οι μέτοχοι του «MEGA» δεν μπορεί να παραμένουν άλλο… αμέτοχοι.

Η αρνητική απόφαση του ΕΣΡ στο αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» για αλλαγή της φυσιογνωμίας του, ρίχνει «μαύρο» στο πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας και οδηγεί σε εξόντωση τους 420 απλήρωτους εργαζόμενους. Ο μοναδικός τρόπος να παραμείνει σε λειτουργία το «MEGA» είναι, εδώ και τώρα οι μέτοχοι, να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα που παρέχει ο Νόμος προκειμένου να καταστεί προσωρινά ανενεργή και τελικά να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ που βάζει «λουκέτο» στο κανάλι. Χρόνος υπάρχει. Όπως και νομικά εργαλεία που μπορούν να αποτρέψουν το καίριο αυτό πλήγμα στην πολυφωνία και στη Δημοκρατία.

Ήρθε η ώρα επιτέλους, να αποδείξουν ότι οι μέχρι τώρα ενέργειές τους δεν ήταν προσχηματικές.

Στο χέρι των μετόχων είναι να μην ταυτιστούν στην κοινή γνώμη ως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αντεργατικής συμπεριφοράς προς εργαζόμενους που όχι απλώς στήριξαν τη λειτουργία του με την απλήρωτη εργασία τους - επί περίπου δύο χρόνια - αλλά και που ελέω αυτής αποπληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας.

Οι Ενώσεις των εργαζομένων τελούμε σε επαγρύπνηση και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που έστω και τώρα θα δίνει προοπτική σωτηρίας στο κανάλι.

Καλούμε την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τις Τράπεζες να βρουν τρόπο να αποδοθεί άμεσα στους εργαζόμενους μέρος των χρημάτων που έχουν συγκεντρωθεί στις Τράπεζες από την απλήρωτη εργασία τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συγκέντρωση εργαζομένων του MEGA έξω από το ΕΣΡ

Oριστικό: Το ΕΣΡ κλείνει το Mega

SHARE:

24Media Network