Έρευνα ΕΣΡ για την μεταβίβαση του "902"

Έρευνα ΕΣΡ για την μεταβίβαση του "902"
EUROKINISSI

Άρχισε η συζήτηση στο ΕΣΡ για τον "902". Ποια ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα

Με την πώληση του «902» ξεκίνησε η συζήτηση την Τρίτη στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και το ζήτημα της διαφάνειας στη συγκεκριμένη μεταβίβαση, καθώς αναζητείται η ταυτότητα του προσώπου που εξαγόρασε τη «Ραδιοτηλεοπτική», αποκτώντας τον 902 TV και τον 902 Αριστερά στα FM.

Όπως τονίστηκε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ιωάννη Λασκαρίδη «το πρώτο που ελέγχεται είναι από πού προέρχονται τα χρήματα. Ενδεχομένως, θα πρέπει να ερευνήσει η Κυπριακή Δημοκρατία αν τα χρήματα είναι από νόμιμες δραστηριότητες και θα εξεταστεί αν η εταιρεία έχει και άλλους σταθμούς για το θέμα του ασυμβίβαστου».

Ο κ. Λασκαρίδης σημείωσε, πως έχει σχηματιστεί φάκελος και έχει παραπεμφθεί σε νομικό και οικονομολόγο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για την προέλευση των χρημάτων και για το αν υπάρχουν κάποια κολλήματα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

«Θα δούμε το θέμα μέσα από το ελληνικό δίκαιο και στη συνέχεια, αν η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δυσκολία να μας δώσει στοιχεία, θα δούμε τι θα κάνουμε" υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, λέγοντας πως έχει αποσταλεί έγγραφο από το Συμβούλιο και ζητούνται ορισμένα στοιχεία.

Η εταιρεία που αγόρασε τον «902», (ΑΛΦΑ ΟΡΙΖΩΝ) έχει έδρα την Κύπρο και όπως έχει γίνει γνωστό, μετά τις 10 του μήνα θα υπάρχει αλλαγή στους τίτλους και θα υπάρξει πρόγραμμα. «Θα ελέγξουμε το πρόγραμμα και θα αποφασίσουμε αν είναι σύμφωνο με το πρόγραμμα ενός καναλιού εθνικής εμβέλειας», συμπλήρωσε ο κ. Λασκαρίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το κρυφό συμβόλαιο πώλησης του 902

Σε κυπριακή offshore πωλήθηκε ο 902

SHARE:

24Media Network