Εργαζόμενοι στα ΜΜΕ: ‘Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις’

Εργαζόμενοι στα ΜΜΕ: ‘Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις’
Συνάντηση των αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Αυτό το μήνυμα έστειλαν στην κυβέρνηση από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, οι τεχνικοί και οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα κανάλια που δεν εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια. Τι λένε στο NEWS247 (Pics)

Σε μια σιωπηρή διαμαρτυρία προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha και Star μπροστά στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στην Καλλιθέα, την ώρα που στο εσωτερικό του κτηρίου ο Γενικός Γραμματέας Λευτέρης Κρέτσος, συναντούσε τους εκπροσώπους των καναλαρχών, για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη δημοπράτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Οι εργαζόμενοι κάλυπταν κανονικά τη συνάντηση,  όμως κάτω από τις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star είχαν κολλήσει ένα χαρτί που έγραφε “το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις”. Το μήνυμα αυτό με ξεκάθαρο αποδέκτη την κυβέρνηση, φανερώνει την αγωνία που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες των δύο τηλεοπτικών σταθμών που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια, κατά την πρόσφατη μαραθώνια δημοπρασία.

 

Ενδεικτικά είναι όσα είπε στο NEWS247, o Γιώργος Δεληκάρης τεχνικός του Star, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και του Δ.Σ της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.), που μετά από 25 χρόνια συνεχούς εργασίας βλέπει πιο ορατό από ποτέ το ενδεχόμενο να βρεθεί στο δρόμο.

“Ως εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα εδώ και 25 χρόνια ήξερα πάντα ότι ίσως ξημερώσει μια μέρα που ο εργοδότης μου μπορεί να αφήσει χωρίς δουλειά. Έτσι είναι εξάλλου για όλους ο ιδιωτικός τομέας. Ότι θα έφτανε πάντως μια μέρα που θα άφηνε χωρίς δουλειά η κυβέρνηση -και μάλιστα μια αριστερή κυβέρνηση- ομολογώ πως δεν το είχα φανταστεί” μας λέει απογοητευμένος.

 

Σύμφωνα, με τις εκτιμήσεις των εργαζομένων περίπου 2000 θα μείνουν άνεργοι ως αποτέλεσμα του “μαύρου” που θα πέσει όπως είπε η κ.Γεροβασίλη μέσα σε 90 μέρες σε Mega, Star, Alpha, Epsilon, καθώς και στα μικρότερα Μακεδονία TV και Αρτ, τονίζοντας παράλληλα πως τα δύο νέα κανάλια που θα δημιουργηθούν είναι αδύνατο να απορροφήσουν όλους αυτούς τους εργαζόμενους.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα