ΕΣΡ: Συναίνεση, αλλά όχι 'λευκή επιταγή' από Κυριάκο

Meeting between the new elected president of New Democracy Kyriakos Mitsotakis, and Antonis Samaras , in Athens, on January 12th, 2016 /            .  12  2016.
Meeting between the new elected president of New Democracy Kyriakos Mitsotakis, and Antonis Samaras , in Athens, on January 12th, 2016 / . 12 2016. NIKOS LIBERTAS/SOOC

Ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν σκοπεύει να τορπιλίσει τη διακομματική συναίνεση, αλλά ζητεί να τοποθετηθούν και πρόσωπα της εμπιστοσύνης του στο νέο ΔΣ του ΕΣΡ που θα χορηγήσει τις τηλεοπτικές άδειες

Αποφασισμένος να μη διαταράξει τη διαμορφωμένη συναίνεση για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος καταθέτει, όμως, ταυτόχρονα και δικές του προτάσεις για τα πρόσωπα που θα συνθέσουν το νέο όργανο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, και εκείνος συμφώνησε να μετατεθεί για την ερχόμενη Τρίτη η -αρχικά προγραμματισμένη για αύριο- Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με αντικείμενο τον ορισμό των μελών του νέου ΔΣ του ΕΣΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Συγγρού ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία πρόθεση να τορπιλίσει τη συναίνεση αλλά ταυτόχρονα επιθυμεί να εκφραστεί και το δικό του στίγμα στο ΔΣ του ΕΣΡ το οποίο έχει πολυφωνική έκφραση με βάση τη συνταγματική επιταγή. Οι εισηγήσεις του κ. Μητσοτάκη θα αφορούν κατά πάσα πιθανότητα τα πρόσωπα που θα αντικαταστήσουν τους προτεινόμενους Αντώνη Μακρυδημήτρη και Κώστα Αγγελόπουλου οι οποίοι φέρονται να μην έχουν αποδεχθεί την πρόταση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βούτσης είχε προαναγγείλει προ των εκλογών της ΝΔ ότι οι σχετικές συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων θα κατέληγαν σε συμφωνία.

Συναινετικές προτάσεις θα καταθέσουν, όπως όλα δείχνουν, και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network