ΕΣΡ: Ζητούνται 245 εκατ. ευρώ για τις 7 τηλεοπτικές άδειες

ΕΣΡ: Ζητούνται 245 εκατ. ευρώ για τις 7 τηλεοπτικές άδειες
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ EUROKINISSI

Στα 35 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις 7 τηλεοπτικές άδειες. Τι αναφέρει το ΕΣΡ στην επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Στα 35  εκατ. ευρώ ορίστηκε η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις επτά δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες, με το σύνολο τους να ξεπερνά τα 245 εκατ. ευρώ.

Αυτό αναφέρει η επιστολή που απέστειλε το ΕΣΡ προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

Μάλιστα στην επιστολή του ΕΣΡ σημειώνεται πως η απόφαση αυτή λήφθηκε ομόφωνα και ότι ρητά λαμβάνει υπόψη τον περσινό διαγωνισμό.

Το ΕΣΡ επίσης τονίζει ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο.

Στα 35 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης για κάθε μία εκ των επτά δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών υπέγραψαν το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Η απόφαση των δύο υπουργών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, επικύρωσε τη γνώμη που διατύπωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), με την τιμή εκκίνησης η οποία καθορίστηκε στο ποσό των 35 εκατ. ευρώ ανά άδεια παρόχου περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα