Η ΕΡΤ για την κάλυψη της Black Friday

Με τρισάγιο τιμήθηκε η μνήμη των 23 ανθρώπων (εργαζομένων της ΕΡΤ και αλληλέγγυων) που στη διάρκεια της διετίας 2013 β 2015 έφυγαν από τη ζωή, από αιτίες που συνδέονταν άμεσα ή έμμεσα με το κλείσιμό της.Μετά το τρισάγιο,έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου απο τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη,παρουσία του Γ.Γ ενημέρωσης και επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου και του Προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή,Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ)
Με τρισάγιο τιμήθηκε η μνήμη των 23 ανθρώπων (εργαζομένων της ΕΡΤ και αλληλέγγυων) που στη διάρκεια της διετίας 2013 β 2015 έφυγαν από τη ζωή, από αιτίες που συνδέονταν άμεσα ή έμμεσα με το κλείσιμό της.Μετά το τρισάγιο,έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου απο τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη,παρουσία του Γ.Γ ενημέρωσης και επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου και του Προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή,Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ) EUROKINISSI

Ανακοίνωση απάντηση εξέδωσε η ΕΡΤ σχετικά με ανάρτηση του News 24/7, για την κάλυψη της κίνησης στα καταστήματα του εκπτωτικού χωριού McCarthur Glen

Με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ κλείνει κάθε παρανόηση σχετικά με τον τρόπο κάλυψης της εμπορικής κίνησης, κατά τις σημερινές εκδηλώσεις της Black Friday.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

Μαθήματα fake news παρέδωσε σήμερα η ιστοσελίδα news247, μέσα από δημοσίευμα με τίτλο «Μπορείς να βρεις τι δεν πάει καλά με αυτό το ρεπορτάζ της ΕΡΤ;»

ADVERTISING

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, το εν λόγω ρεπορτάζ μεταδόθηκε στο σημερινό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1 στις 12:00. Η σύνδεση ήταν απευθείας -μέσω link- και εκεί βρισκόταν η δημοσιογράφος Άντζυ Μανουσέλη μαζί με συνεργείο της ΕΡΤ, τα ονόματα των μελών του οποίου είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Μάλιστα, έπειτα από επικοινωνία δημοσιογράφων των Ειδήσεων της ΕΡΤ, ο συντάκτης υποσχέθηκε την επανόρθωση της «είδησης» και την αποκατάσταση της αλήθειας. Αντ΄αυτού όμως, αρκέστηκε σε μια ισχνή διατύπωση ότι «η λήψη της κάμερας σε συνδυασμό με τις ενδυματολογικές επιλογές, προκαλούν μια σύγχυση για την πραγματικότητα».

Το πιο αποκαρδιωτικό βεβαίως, είναι ότι πολλές ιστοσελίδες έσπευσαν να αναδημοσιεύσουν την είδηση, χωρίς καν να τη διασταυρώσουν, κάνοντας λόγο ακόμα και για… «απάτη της ΕΡΤ!».

Είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ θα κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο εναντίον όσων συκοφαντούν την αξιοπιστία της και τον επαγγελματισμό των δημοσιογράφων της. Ας καταλάβουν όλοι ότι η ΕΡΤ δεν είναι σάκος του μποξ, ούτε πεδίο εκδήλωσης φτηνού εντυπωσιασμού.

Επανόρθωση από το News 24/7

To News 24/7 εκφράζει τη λύπη του για την παρανόηση, που οδήγησε σε εσφαλμένα συμπεράσματα, σχετικά με τον τρόπο κάλυψης της Black Friday από την ΕΡΤ. Πρέπει να είναι σαφές, ότι δεν υπήρχε η παραμικρή πρόθεση, να θίξουμε τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία των συναδέλφων της δημόσιας τηλεόρασης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Black Friday
SHARE:

24Media Network