Η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου νέα πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΕΣΡ

Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η Λίνα Αλεξίου αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΣΡ

Τη θέση της προέδρου του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΕΣΡ ( και όχι όπως εκ παραδρομής αναφέραμε αρχικά, της προέδρου του ΕΣΡ), αναλαμβάνει η Ορσαλία (Λίνα) Αλεξίου, μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία υπήρξε μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του ΕΣΡ.

Αναπληρώτριά της ορίστηκε η Πέρσα Λαμπροπούλου, ειδική επιστήμονας-νομικός του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Η απόφαση ελήφθη με τη λήξη της θητείας του προέδρου Ιωάννη Λασκαρίδη και των μελών Ιωάννη Παπακώστα και Εύης Δεμίρη.

Σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας της αντιπροέδρου καθήκοντα προέδρου του Υπηρεσιακού Συμβουλίου θα ασκεί το μέλος του ΕΣΡ Δήμητρα Παπαδοπούλου-Κλαμαρή, ο δε αναπληρωτής της αντιπροέδρου θα ασκεί καθήκοντα μέλους του Υπηρεσιακού.

Ως μέλη ορίστηκαν οι: 1) Δήμητρα Παπαδοπούλου-Κλαμαρή, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή της τον Κωνσταντίνο Αποστολά, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. 2) Ιωάννης Βασιλόπουλος, Σύμβουλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή του τον Πέτρο Τσαντίλα, Μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. 3)Απόστολος Χριστόπουλος, ειδικός επιστήμονας-οικονομολόγος και Νικόλαος Αγγελής, ειδικός επιστήμονας-νομικός του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ως τακτικά μέλη με αναπληρωτές τους την Αγγελική Σιμιτοπούλου, ειδικό επιστήμονα- οικονομολόγο και Αλέξανδρο Οικονόμου, ειδικό επιστήμονα-νομικό του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Χρέη Γραμματέα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου υπαλλήλων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης εκτελεί ο Ιωάννης Ηλιόπουλος, διοικητικός υπάλληλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με βαθμό Β με αναπληρωτή του την Ειρήνη Ξιφαρά, διοικητικό υπάλληλο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με βαθμό Γ.

Η αλλαγή στη σύνθεση του ΕΣΡ έγινε και ώστε να μπορέσει να λάβει καίριες αποφάσεις, όπως η αδειοδότηση των σταθμών, χωρίς να κινδυνεύουν να προσβληθούν ως άκυρες καθώς είχε λήξει η θητεία του προηγούμενου Συμβουλίου.

Η θητεία του υπηρεσιακού συμβουλίου του ΕΣΡ αρχίζει στις 20 Απριλίου του 2015 και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2016.

Διευκρινίσεις για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΣΡ

Όπως σημειώνουν οι typologies, τα μέλη του ΕΣΡ ορίζονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με πλειοψηφία 4/5. Το υπηρεσιακό συμβούλιο που συγκροτήθηκε- και η απόφαση δημοσιεύεται στη Διαύγεια- αφορά τα ζητήματα λειτουργίας της ίδιας  της Ανεξάρτητης Αρχής, όπως π.χ. για τους υπαλλήλους της.  Αυτή τη στιγμή, μετά και τη μη ανανέωση των αντισυνταγματικών παρατάσεων της θητείας των Ιωάννη Λασκαρίδη, Εύης Δεμίρη και Γιάννη Παπακώστα, το συμβούλιο δεν μπορεί να ασκήσει τις αρμοδιότητες του. Είναι, λοιπόν, μια μια ακόμη αφορμή για να επιταχυνθεί η διαδικασία για τα επιπλέον 3 μέλη του ΕΣΡ, η θητεία των οποίων έχει λήξει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζωή Κωνσταντοπούλου
SHARE:

24Media Network