Κόντρα Παππά – ΕΙΤΗΣΕΕ με αφορμή το Mega

Swearing in of the new members of the National Broadcasting Council in Athens on November 28, 2016 /            28 , 2016
Swearing in of the new members of the National Broadcasting Council in Athens on November 28, 2016 / 28 , 2016 NICK PALEOLOGOS / SOOC

"Η αδειοδότηση θα γίνει και τίμημα θα υπάρξει” απαντά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής στην ΕΙΤΗΣΕΕ,  η οποία τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποιεί την απόγνωση των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού Mega για να μεταθέσει τις προσωπικές του ευθύνες σε άλλους

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά στην ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ περί αποφυγής ευθυνών και «χρησιμοποίησης» της απόγνωσης των εργαζομένων του MEGA για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ καλωσορίζει την ξεκάθαρη τοποθέτηση της Ένωσης Ιδιωτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας υπογραμμίζοντας ότι ακούγονται τα ίδια ψέματα και μια κορυφαία γκάφα. Τη στιγμή που η απάντηση στη δήλωσή του για τους εργαζόμενους του MEGΑ δεν έρχεται από τον πάροχο δικτύου (DIGEA) στον οποίο και απευθύνθηκε ο κ. Παππάς αλλά από τους παρόχους περιεχομένου, δηλαδή τα κανάλια (ΕΙΤΗΣΕΕ).

Και ο λόγος για τον οποίο έγινε αυτό, είναι γιατί όπως τονίζει ο Ν. Παππάς, είναι οι ίδιοι άνθρωποι ακριβώς! «Απλά έκαναν - προφανώς - λάθος στις σφραγίδες τους!» υπογραμμίζει.

Ξεκινώντας από αυτό, που είναι και το μεγαλύτερο σκάνδαλο της υπόθεσης και δημιουργεί τις στρεβλώσεις που βιώνουμε αυτές τις μέρες, προσθέτει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «ότι στην Ελλάδα οι πάροχοι δικτύου είναι ταυτόχρονα και οι πάροχοι περιεχομένου. Κλειστό club και αεροπειρατεία με διαγωνισμό παρωδία».

Είναι λογικό, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, να επιτίθενται στην κυβέρνηση καθώς: με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, από τον ειδικό φόρο τηλεόρασης και το τέλος χρήσης συχνοτήτων, που δεν εισέπρατταν οι προηγούμενοι (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), μπήκαν στο δημόσιο ταμείο 70 εκατ. ευρώ. Προφανώς θα προτιμούσαν μία κυβέρνηση που ξεχνά να καταλογίσει ψηφισμένους φόρους, να τους αφήνει να πορεύονται για ακόμη 27 χρόνια χωρίς άδειες. Και βεβαίως, να πιέζει τραπεζίτες για να παίρνουν αυτοί δάνεια με αέρα.

Όσον αφορά δε το απίστευτο επιχείρημα της ΕΙΤΗΣΕΕ, συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργού ΨΗΠΤΕ, ότι η κυβέρνηση με το νομοθέτημα του Αυγούστου θα απέλυε 2.000 εργαζομένους, ο υπουργός κ. Ν.Παππάς σημειώνει ότι είναι από τις λίγες φορές που αναφέρεται ο πραγματικός αριθμός των εργαζομένων γιατί μέχρι τώρα από τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων των σταθμών γινόταν λόγος για 16.000 ή 8.000 εργαζομένους. Να υποστηρίξουν δημόσια την πρόβλεψη του νόμου 4339/15 για την υποχρέωση των σταθμών να έχουν κατ' ελάχιστο 400 εργαζόμενους, καλεί την ΕΙΤΗΣΕΕ ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. «Ας το δεχτούν αυτό και ας συνεχίζουν να μας βρίζουν».

Όσον αφορά την «πλατφόρμα» διάθεσης διαφημιστικού χρόνου, ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «η διαφημιστική αγορά έχει γκρίζες ζώνες. Μόνο όποιος επωφελείται από αυτές αντιδρά με τόσο πείσμα στην ηλεκτρονική ‘'πλατφόρμα'' για τη διάθεση του διαφημιστικού χρόνου, η οποία εγγυάται τη διαφάνεια των συναλλαγών».

Τέλος, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τονίζει ότι η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών θα γίνει και τίμημα θα υπάρξει, καθώς και η τελευταία απόφαση του ΣτΕ, υπογραμμίζει ότι οι σταθμοί είναι παράνομοι.

«Μέχρι τότε ας αποδείξουν ότι έστω και ένα από τα δάκρυα που έχυναν για τους εργαζόμενους δεν ήταν κροκοδείλιο. Τους τρόπους τους γνωρίζουν» καταλήγει ο Νίκος Παππάς.

Προηγήθηκε το σχόλιο του υπουργού στο οποίο ανέφερε, μεταξύ άλλων πως το Μega βρίσκεται σε οριακό σημείο και οι πλούσιοι μέτοχοί του επιμένουν να μη βάζουν το χέρι στην τσέπη. Ειδικότερα σημείωσε πως “οι μέτοχοι της DIGEA, οι υπόλοιποι καναλάρχες δηλαδή, επιδιώκουν -χωρίς προσχήματα- να ρίξουν "μαύρο" σε ένα κανάλι-ανταγωνιστή τους. Με αφορμή μια οφειλή, η ιδιωτική εταιρεία Digea διεκδικεί για τον εαυτό της ρόλο υπέρτατου κριτή: να αποφασίζει ποιος θα εκπέμπει και ποιος όχι. Οι ίδιοι που ισχυρίζονταν ότι μπορούν να εκπέμπουν άπειρα κανάλια, τώρα πασχίζουν να μας πείσουν ότι όσα λειτουργούν σήμερα είναι πολλά.Πρόκειται για τυπική περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων, στο μέσο της οποίας βρίσκονται οι εδώ και μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι του σταθμού” και πρόσθεσε: “Ολοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας.Φτάνει πια με την υποκρισία”.

Η απάντηση της ΕΙΤΗΣΕΕ δεν άργησε κατηγορώντας τον κ. Παππά ότι “χρησιμοποιεί την απόγνωση των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού Mega για να μεταθέσει τις προσωπικές του ευθύνες σε άλλους”.

Μάλιστα η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, σημείωσε:  “ πριν λίγους μήνες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του είχαν στόχο να κλείσουν τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί και 2.000 εργαζόμενοι να μείνουν άνεργοι, ενώ τώρα, «συμβουλεύει» τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς να δείξουν ευαισθησία για τους εργαζόμενους του Mega. Όμως, με δικό του νομοθέτημα δεν επέτρεψε στο Mega να συμμετέχει στον διαγωνισμό για την απόκτηση αδείας, αναγκάζοντας ουσιαστικά τις τράπεζες να καταγγείλουν τις συμβάσεις”.

Φωτό: sooc.gr

SHARE:

24Media Network