Με την παιδική σειρά ”Ιόλη” άρχισε το πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης την Πέμπτη

Με την παιδική σειρά ”Ιόλη” άρχισε το πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης την Πέμπτη

Με παιδική σειρά συνεχίστηκε σήμερα το πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Αιχμηρή απάντηση Ρ.Μανθούλη για την προβολή της ταινίας "Η Κυρία Δήμαρχος". Στάση εργασίας εξήγγειλε η ΠΟΕΣΥ

Με την παιδική σειρά ”Ιόλη”, που έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ το 1986,  συνεχίστηκε σήμερα από τις 8 το πρωί της Πέμπτης το πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Πρόκειται για μία διασκευή του μυθιστορήματος ”Ιόλη” της Ελένης Σαραντίνη με σενάριο της Ελένης Παξινού και σκηνοθεσία της Μάχης Λιδωρικιώτη. Την παιδική σειρά διαδέχθηκε το Θέατρο Σκιών, ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά.

Στις 9 το βράδυ της Τετάρτης άρχισε την εκπομπή προγράμματος η Δημόσια Τηλεόραση, από τα Στούντιο Παιανίας.

Η πρώτη μετάδοση έγινε με την προβολή της ταινίας “Η Κυρία Δήμαρχος” του Ρ.Μανθούλη., στην οποία πρωταγωνιστούν η Γεωργία Βασιλειάδου και ο Βασίλης Αυλωνίτης.

Εντύπωση προκαλεί ότι στις πρώτες εικόνες έλειπε το “Ε” από το “ΕΔΤ” με τους δέκτες να αναγράφουν μόνο “ΔΤ”.

Αιχμηρή απάντηση Μανθούλη

Ο Ρ.Μανθούλης που είχε καταγγείλει εξ’αρχής το λουκέτο στην ΕΡΤ απάντησε αιχμηρά στη χρήση της ταινίας του ”Η Κυρία Δήμαρχος”, με την οποία ξεκίνησε η μετάδοση προγράμματος.

”Ο Καψής στα νιάτα του, μου ζητούσε ταινίες μου για να ανοίξει σινέ-κλαμπ. Αποφάσισε να το ξεκινήσει επιτέλους με την “Κυρία Δήμαρχο”. Στην ΕΔΤ που ψευδίζει την ΕΡΤ. Βλέπετε, θα λέει ο υπουδγός, ιστοδική στιγμή. Αδχίζουμε με ταινία του Μανθούλη που μας βδίζει.

Η ταινία μου γίνεται λοιπόν Κυδία Δήμαδχος. Δεν μποδώ δυστυχώς να την εμποδίσω ή να την απαγοδεύσω. Μποδώ μόνο να ζητήσω δικαστικώς είκοσι χιλιάδες ευδώ αποζημίωση για τη δυσφήμηση που μου κάνει με το να μεταδίδει την ταινία μου σε κατάπτυσο κανάλι.

Γιατί όλοι οι Έλληνες μόλις βγει στο κουτί η ταινία θα φτύνουν την οθόνη τους. Ελπίζω αμέσως μετά την Κυδία Δήμαδχο να γίνει και η Κηδεία της Ιεδοδούλου. Δηλαδή της ΕΔΤ” λέει ο Μανθούλης.

Προειδοποιεί η ΠΟΕΣΥ

Στο μεταξύ, η ΠΟΕΣΥ έχει προγραμματίσει στάση εργασίας για σήμερα, από τις 13:00 μέχρι τις 18:00. Σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για ”πραξικοπηματική και αντιδημοκρατική παρέμβαση” της κυβέρνησης και προειδοποιεί με ”διαρκή γενική απεργία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα