MEGA: Βγαίνουν στο σφυρί η ταινιοθήκη και το σήμα του μεγάλου καναλιού

MEGA: Βγαίνουν στο σφυρί η ταινιοθήκη και το σήμα του μεγάλου καναλιού
Τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού MEGA Eurokinissi

Ενδέχεται όμως αν οι τράπεζες δεν πληρώσουν τη δόση του μηνός στη Digea, η εταιρεία στην οποία είναι μέτοχος η Τηλέτυπος να κατεβάσει το σήμα του Mega.

Ολοταχώς και με καθεστώς προστασίας από πιστωτές εργαζόμενους, δημόσια και ασφαλιστικά ταμεία οδεύει η Τηλέτυπος και το MEGA στην κύρια εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής της, σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Tο αίτημα των δανειστριών τραπεζών έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο το οποίο απέρριψε τις κύριες παρεμβάσεις που συζητήθηκαν.

Ο τηλεοπτικός σταθμός, με απόφαση των μετόχων του, παρέμεινε εκτός διαδικασίας αδειοδότησης και δεν διαθέτει δικαίωμα εκπομπής πλέον. Το καθεστώς αυτό αναμένεται να επικυρωθεί και από το ΣτΕ το οποίο και απέρριψε σχετική προσφυγής της Τηλέτυπος κατά της διαδικασίας αδειοδότησης του ΕΣΡ. Η απόφαση του ΣτΕ πρέπει να αποσταλεί στο ΕΣΡ, και από εκεί στην ΕΕΤΤ και στη συνέχεια στη Digea για να διακόψει τη μετάδοση του σήματος. Ενδέχεται όμως αν οι τράπεζες δεν πληρώσουν τη δόση του μηνός στη Digea, η εταιρεία στην οποία είναι μέτοχος η Τηλέτυπος να κατεβάσει το σήμα του Mega.

Όπως και στην περίπτωση του ΔΟΛ την υπόθεση της υπαγωγής της Τηλέτυπος σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης του νόμο 4307/2014 έχει αναλάβει η δικηγορική εταιρία “Ανδρέας Αγγελίδης και Συνεργάτες”. Αναμένεται πως θα βγουν σε πλειστηριασμό, η ταινιοθήκη του Mega, το εμπορικό του σήμα, το αρχείο ειδήσεων του σταθμού και η ακίνητη και κινητή του περιουσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα