Ο Απόστολος Δοξιάδης ζητά απόλυση δημοσιογράφου με απαράδεκτη επιστολή

Ο Απόστολος Δοξιάδης ζητά απόλυση δημοσιογράφου με απαράδεκτη επιστολή
Ο Απόστολος Δοξιάδης Eurokinissi

Μέσω ανοιχτής επιστολής, ο Απόστολος Δοξιάδης επιτίθεται κατά του Δημήτρη Ν. Μανιάτη, και απαιτεί την απόλυσή του (!) από το μέσο που εργάζεται. Για δυσανεξία στην κριτική κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Με μια ανοικτή επιστολή του Απόστολος Δοξιάδης ενημέρωσε τη διεύθυνση της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”, ότι σταματά τη συνεργασία μαζί της, επειδή στην ίδια εφημερίδα αρθρογραφεί ο Δημήτρης Ν. Μανιάτης.

Ο κ. Δοξιάδης ο οποίος μετέχει στο σχέδιο της κυβέρνησης “κανένα παιδί μόνο”, επιτίθεται κατά του Δημήτρη Ν. Μανιάτη, αποκαλώντας τον μεταξύ άλλων “χυδαίο υποκείμενο που θέλει να λέγεται δημοσιογράφος” και ουσιαστικά ζητά την απόλυσή του από το συγκρότημα στο οποίο εργάζεται. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιώργος Προκοπάκης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, εντόπισε ένα σχόλιο στο facebook εναντίον της πρόσφατα διορισθείσας Εθνικής Συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, Ειρήνης Αγαπηδάκη, το οποίο και απέδωσε στον δημοσιογράφο, με τον Δ. Μανιάτη να διαψεύδει ότι ήταν υπεύθυνος ο ίδιος για την ανάρτησή του.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή Δοξιάδη τίθεται ως επιχείρημα επίθεσης και η φωτογραφία που έχει ως εικόνα προφίλ στο facebook ο δημοσιογράφος: “Όμως ακούω πού και πού το όνομά του τελευταία από φίλους, για χυδαίες αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπου μάλιστα έχει επιλέξει ως φωτογραφία του μια νεανική του Στάλιν, υποθέτω για να προκαλέσει και να μας δείξει πόσο αντισυστημικός είναι”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή Δοξιάδη:

Η απάντηση του Δημήτρη Μανιάτη:

“Για όσους με ξέρουν όμως καλύτερα και βαθύτερα, γνωρίζουν καλά πως δεν θα χρησιμοποιούσα σεξιστικές εκφράσεις που μου αποδίδονται αδίκως και αυθαίρετα. Ο κύριος Προκοπάκης χρησιμοποιώντας σχόλια(;) για άλλα θέματα και ούτε καν αυτοτελή ποστ μου με αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα, σπιλώνει, συκοφαντεί και επιχειρεί για πολλοστή φορά να μου τραυματίσει την εικόνα έστω στο πεδίο των κοινωνικών δικτύων αλλά και με άμεσο τρόπο στην εργασία μου- παρεμπιπτόντως την μόνη και στον ιδιωτικό τομέα πάντα. Με την κ. Αγαπηδάκη μπορεί να διαφωνώ, να θεωρώ εξοργιστική την στάση της, να θεωρώ απαράδεκτο πως παλιότερα εγκαλούσε τον ΔΟΛ για συνέντευξη μου με τον Λαφαζάνη (in.gr) αλλά μακριά από μένα αυτά που ο κ. Προκοπάκης μου αποδίδει”.

Θέση υπέρ του Δημήτρη Μανιάτη παίρνει η Έλενα Ακρίτα, η οποία επίσης με ανοιχτή επιστολή στην εφημερίδα “Τα Νέα” όπου αρθογραφεί, απαντά στην αντίστοιχη του κ. Δοξιάδη, χαρακτηρίζοντας “ανεπίτρεπτη” την συμπεριφορά του.

“Το γεγονός πως ενίοτε αρθρογραφεί στα ΝΕΑ καθ’ ουδένα τρόπο τον νομιμοποιεί να παρεμβαίνει εμμέσως πλην σαφώς ζητώντας – για να μην πω απαιτώντας – την απόλυση του οιουδήποτε εργαζόμενου στην εφημεριδα. O Δημήτρης Μανιάτης είναι ένας έντιμος και ακέραιος δημοσιογράφος, ένας αρθρογράφος με εξαιρετικό κείμενο, ένας άνθρωπος με γνώσεις, ουσία και περιεχόμενο. Τον τιμώ. Είμαι στο πλευρό του. Εννοείται”, σημειώνει μεταξύ άλλων η κ. Ακρίτα.

ΣΥΡΙΖΑ: “Ούτε ο Όρμπαν”

Την επιστολή του συνεργάτη του πρωθυπουργού, Απόστολου Δοξιάδη προς την εφημερίδα Τα Νέα στην οποία αναφέρεται κατά του αρθρογράφου της εφημερίδας, Δημήτρη Μανιάτη σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

“Ο συνεργάτης του πρωθυπουργού, κ. Δοξιάδης, σε τρεις μόλις μέρες δίπλα στον κ. Μητσοτάκη, μπήκε κατευθείαν στη λογική της κυβέρνησης για την ελευθεροτυπία. Η πολυδιαφημισμένη προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη ζητά δημοσίως την απόλυση του δημοσιογράφου Δ. Μανιάτη!”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και προσθέτει: “Ούτε ο Όρμπαν δεν θα το τολμούσε σε τρεις μόλις μέρες θητεία σε κυβερνητικό αξίωμα. Ο φιλελευθερισμός του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνεται από την ανοχή του στο δημοσιογραφικό πλουραλισμό. Ανέχεται τους πάντες αρκεί να μην ασκούν κριτική στην κυβέρνησή του. Αλλιώς, ζητά απλώς την απόλυσή τους από το αφεντικό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα