Ο ΣΚΑΪ ζητά από το ΣτΕ να καθυστερήσει την πρώτη δόση

Ο ΣΚΑΪ ζητά από το ΣτΕ να καθυστερήσει την πρώτη δόση

Ένταση και έντονοι διάλογοι στην κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, που ολοκληρώθηκε μετά από 3,5 ώρες

Μετά από 3,5 ώρες ολοκληρώθηκε η κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών.

Ολοκληρωθηκε η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων για τη χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών, η οποία έλαβε χώρα ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας  κεκλεισμένωντων θυρών.

Κατά τη διάρκεια των 3,5 ωρών, επικράτησαν έντονοι διάλογοι μεταξύ των πληρεξουσίων δικηγόρων που συμμετείχαν, με ιδιαίτερη έμφαση στην περίπτωση Καλογρίτσα, ο οποίος έχει μεν λάβει άδεια αλλά δέχεται επίθεση σχετικά με το κατά πόσο έχει στη διάθεσή του το αντίτιμο.

Επίσης, η πλευρά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να μην καταβάλει την πρώτη δόση έως ότου εκδοθεί η απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των τηλεοπτικών σταθμών Antenna, Mega Channel, Αlpha, ΣΚΑΙ και  Star  όπως  και των τηλεοπτικών εταιρειών: 1) ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και 2) Ιωάννης - Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη  Ανώνυμη  Εταιρεία. Αρχικά είχε καταθέσει παρέμβαση  και  ο τηλεοπτικός σταθμός EpsilonTV, αλλά στην συνέχεια παραιτήθηκε.

Συγκεκριμένα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι νέοι καναλάρχες στρέφονται κατά των αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης (10 Αυγούστου 2016) με τις οποίες επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες των τηλεοπτικών σταθμών στον επίμαχο διαγωνισμό αδειοδότησης. Δηλαδή επικυρώθηκε η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό χορήγησης αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας».

Παράλληλα, κατατέθηκαν και 28 παρεμβάσεις με τις οποίες οι τηλεοπτικοί σταθμοί που ήδη λειτουργούν αλλά και οι τηλεοπτικές εταιρείες που έλαβαν ήδη άδεια, στρέφονται η μία κατά της άλλης.

Συγκεκριμένα, παρεμβάσεις έχουν καταθέσει:

1) Η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ) η οποία κατέθεσε 3 παρεμβάσεις σε βάρος άλλων τηλεοπτικών σταθμών και νέων εταιρειών στον τηλεοπτικό χώρο.

2) Η εταιρεία Dimera Investment Limited συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, η οποία κατέθεσε 5 παρεμβάσεις.

3) Η τηλεοπτική εταιρεία του Ιωάννη Καλογρίτσα κατέθεσε 5 παρεμβάσεις.

4) Η τηλεοπτική εταιρεία Αlpha κατέθεσε 4 παρεμβάσεις.

5) Ο τηλεοπτικός σταθμός Antenna κατέθεσε 3 παρεμβάσεις.

6) Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ κατέθεσε 5 παρεμβάσεις.

7) Η Κυπριακή εταιρεία «Ανεξάρτητος Πάροχος Τηλεοπτικού» συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη κατέθεσε 3 παρεμβάσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεοπτικές άδειες, Δημοπρασία για τις άδειες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μήνυση Σαββίδη κατά Alpha

Καβγάς Χριστοδουλοπούλου – Βορίδη για τους νέους καναλάρχες

Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Το υλικό θα δοθεί αν το θελήσει η ΓΓΕΕ

SHARE:

24Media Network