Οριστικός υπερθεματιστής ανακηρύχθηκε ο Ιβάν Σαββίδης

Οριστικός υπερθεματιστής ανακηρύχθηκε ο Ιβάν Σαββίδης
Unveiling of the monument of Queen Olga in Thessaloniki, on Sep. 10, 2016 / , 10 , 2016 SOOC

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος πόθεν έσχες του επιχειρηματία και πλέον αναμένεται η καταβολή της πρώτης δόσης ύψους 20,5 εκατ. ευρώ

Οριστικός υπερθεματιστής ανακηρύχθηκε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος ήταν ο πρώτος επιλαχών στη σειρά για τη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας, μετά την απόσυρση του επιχειρηματία Ιωάννη Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό.

Αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο πόθεν έσχες του επιχειρηματία, αναμένεται εντός 15 ημερών (όσο διάστημα είχαν και οι αρχικοί τέσσερις υπερθεματιστές) να καταβάλλει την πρώτη δόση, ύψους 20,5 εκατ. ευρώ για την κατοχή μίας εκ των τεσσάρων δημοπρατηθέντων τηλεοπτικών αδειών.

Η ανακοίνωση της ΓΓΕΕ

Όπως ανακοίνωσε η ΓΓΕΕ “σήμερα Παρασκευή 30-9-2016 εκδόθηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με αρ. πρωτ. 267/30-9-2016 με την οποία εγκρίνεται το υπ’ αρ. 28/30.9.2016 πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και ανακηρύσσεται οριστικός υπερθεματιστής για μία (1) από τις τέσσερις (4) δημοπρατηθείσες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), η εταιρεία «Dimera Media Investments Limited» έναντι τιμήματος 61.500.000 ευρώ (εξήντα ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ)”.

Σημειώνεται πως μετά την απόρριψη του αιτήματος Καλογρίτσα για παράταση κατά 48ωρών της κατάθεσης της πρώτης δόσης, γεγονός που τον απέκλεισε από τη δημοπρασία, ο Νίκος Παππάς είχε δηλώσει πως η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά καθώς έχουν προβλεφθεί όλα τα ενδεχόμενα.

Μάλιστα για την απόρριψη του αιτήματος Καλογρίτσα η Γενική Γραμματεία σημείωνε μεταξύ άλλων ότι “σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί”.

Την πρώτη δόση κατέβαλαν ο όμιλος ΑΝΤ1 και οι Μαρινάκης και Αλαφούζος, οι οποίοι συνεχίζουν κανονικά στο διαγωνισμό, αναμένοντας και την απόφαση του ΣτΕ η οποία αν και ξεκίνησε σήμερα ματαιώθηκε μετά από διαφωνία.

Φωτό: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα