Π.Ο.Ε.ΣΥ.: Σταματάμε την απεργία, επανέρχεται η εκπομπή των Αρβανίτη - Κατσίμη

Π.Ο.Ε.ΣΥ.: Σταματάμε την απεργία, επανέρχεται η εκπομπή των Αρβανίτη - Κατσίμη

Τι ανακοινώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. για την απόφαση αναστολής της απεργίας στην ΕΡΤ

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.ΣΥ., αναστέλλεται η απεργία των εργαζομένων της ΕΡΤ ενώ επανέρχεται η πρωινή εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη.

Υπενθυμίζεται ότι η εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση" είχε "κοπεί" από την ΕΡΤ. Αιτία της απόφασης είναι διάλογος που είχαν οι δύο παρουσιαστές σχετικά με το θέμα που είχε αποκαλύψει ο Guardian για κακοποιήσεις 15 διαδηλωτών μέσα στη ΓΑΔΑ καθώς και το επακόλουθο πόρισμα της υπόθεσης.

Η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.ΣΥ.:

• Μετά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ προς την επιτροπή απεργών δημοσιογράφων και των αιρετών εκπροσώπων τους, ότι θα συμπορευθούν με τους εργαζόμενους για την επίλυση του ζητήματος των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου.

Μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις που έδωσαν οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη με τον διευθυντή ειδήσεων, Αιμίλιο Λιάτσο και την επαναφορά τους στην παρουσίαση της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής τους.

• Και μετά την υπόσχεση της διοίκησης της ΕΡΤ για διάλογο, σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις και τους μισθούς

το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), με δεδομένες αυτές τις θετικές εξελίξεις ύστερα από έναν μακρόχρονο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων δημοσιογράφων της ΕΡΤ, −και σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσής τους−, αναστέλλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ ΑΕ.

Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές, ο δημόσιος φορέας της Ενημέρωσης, πρέπει να επαναλειτουργήσει ανεμπόδιστα, με τη μέχρι τώρα εγκυρότητα και αντικειμενικότητά του, σύμφωνα με τις αρχές της ελευθεροτυπίας και την ισότιμη και ελεύθερη διακίνηση ειδήσεων, αναλύσεων και απόψεων.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τους εργαζόμενους να διατηρήσουν την αγωνιστική επαγρύπνησή τους, μέχρι την υλοποίηση των δεσμεύσεων της διοίκησης της ΕΡΤ.

Σχετικά με την επιστροφή της εκπομπής τοποθετήθηκε και ο Κώστας Αρβανίτης μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Συγκεκριμένα έγραψε: "Η πρωινή ενημέρωση από αύριο και πάλι στον αέρα στις 06.00".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η ΕΡΤ καλεί Αρβανίτη και Κατσίμη σε "εκτόνωση της έντασης"

SHARE:

24Media Network