Πέθανε ο δημοσιογράφος Στάμος Ζούλας

Πέθανε ο δημοσιογράφος Στάμος Ζούλας
Ο Στάμος Ζούλας. Eurokinissi

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο πρώην διευθυντής και επί σειρά ετών αρθρογράφος της εφημερίδας "Καθημερινή".

Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών ο δημοσιογράφος Στάμος Ζούλας, ο οποίος συνέδεσε επί 60 και πλέον χρόνια το όνομά του με την εφημερίδα “Καθημερινή” στην οποία υπήρξε αρθρογράφος και διευθυντής.

Ο Στάμος Ζούλας γεννήθηκε το 1937 και σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το 1955, σε ηλικία 18 ετών εντάχθηκε στο δυναμικο της “Καθημερινής”, όπου μεταξύ άλλων διετέλεσε πολιτικός συντάκτης από το 1977, αρχισυντάκτης από το 1981, διευθυντής από το 1996 ως το 2002, σύμβουλος εκδόσεως και αρθρογράφος της μέχρι προ διετίας.

Υπήρξε ο μακροβιότερος συνεργάτης της εφημερίδας με δύο διαστήματα διακοπής: Την επταετή περίοδο της Χούνντα ςκαι την περίοδο 1986-1988, οπότε και ενόψει της εξαγοράς της Καθημερινής από τον Γ. Κοσκωτά παραιτήθηκε και ανέλαβε διευθυντής της εφημερίδας «Βραδυνή». Ωστόσο όταν και η Βραδυνή εξαγοράστηκε από τον Κοσκωτά, παραιτήθηκε λόγω διαφωνίας του με παρέμβαση του νέου εκδότη στην πολιτική γραμμή της εφημερίδας.

Υπήρξε επίσης ιδρυτικό στέλεχος του πρώτου δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού στη χώρα, του «Αθήνα 9,84», στον οποίο διετέλεσε και διευθυντής.

Το 1977 ανέλαβε την ευθύνη και παρουσίαση της πρώτης εβδομαδιαίας πολιτικής εκπομπής της ΕΡΤ με τίτλο “η Εβδομάδα που πέρασε”, ενώ στη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής αρθρογράφησε σε πολλά περιοδικά και ημερήσιες εφημερίδες (Ελευθεροτυπία, Επίκαιρα, Ενα, Ναυτεμπορική κ.α).

Κάλυψε δημοσιογραφικά εκατοντάδες επισκέψεις και επαφές πολιτικών ηγετών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ενώ διετέλεσε επί δύο θητείες και πρόεδρος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Έγραψε ένα βιβλίο, με τίτλο «Όσα δεν έγραψα», στο οποίο και καταθέτει τις δημοσιογραφικές του μνήμες.

Ο γιος του Κωνσταντίνος Ζούλας είναι επικεφαλής του γραφείου τύπου της ΝΔ.

Η κηδεία του θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ναό Μεταμορφώσεως στο Κεφαλάρι. Αντι στεφάνων η οικογένεια παρακαλεί για δωρεές στην Κιβωτό του Κόσμου (Εθνική Τράπεζα, αρ λογαριασμού 100/296102-42).

Μαξίμου: Πιστός λειτουργός της δημοσιογραφίας μέχρι τέλους

“Ο Στάμος Ζούλας υπήρξε πιστός λειτουργός της δημοσιογραφίας μέχρι το τέλος. Kατάφερε να καταξιωθεί για την εγκυρότητα της πένας του μέσα από την εξηνταετή πορεία του σε όλη την δημοσιογραφική ιεραρχία της «Καθημερινής». Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στον γιο του Κωνσταντίνο Ζούλα” αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Στάμου Ζούλα. “Ο Στάμος Ζούλας υπηρέτησε για δεκαετίες τη δημοσιογραφία και συνέδεσε την επαγγελματική του πορεία με την εφημερίδα «Καθημερινή» στην οποία διετέλεσε και διευθυντής. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους του, και στο γιό του, Κωνσταντίνο”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα