Πέθανε ο σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου

Γιάννης Ιωάννου

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή, ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς σκιτσογράφους των τελευταίων δεκαετιών.

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Γιάννη Ιωάννου, σε ηλικία 75 ετών ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

Ο καταξιωμένος σκιτσογράφος, υπήρξε ένας από τους πιο διακεκριμένους πολιτικούς γελοιογράφους στην περίοδο της μεταπολίτευσης, με πλήθος συνεργασιών σε εφημερίδες, περιοδικά και έντυπα.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1944, σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε με πτυχίο αρχιτεκτονικής, ενώ συνέχισε τις σπουδές του και στο Παρίσι όπου πήρε πτυχίο πολεοδομίας.

Παρέμεινε στο Παρίσι δουλεύοντας σε αρχιτεκτονικό γραφείο. Εκεί όμως είναι που τελικά τον κέρδισε η πολιτική γελοιογραφία.

Οι πρώτες του γελοιογραφίες δημοσιεύτηκαν στο ιστορικό περιοδικό "Αντί", ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με το "Βήμα" με το ψευδώνυμο "Ιωάννου", για να ακολουθήσει στη συνέχεια η συνεργασία του με "το Ποντίκι" και το θρυλικό πλέον πολιτικό κόμικ "Τριτος Δρόμος".

Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με την "Εφημερίδα των Συντακτών" και την "Athens Voice". Παράλληλα, δημοσίευε καθημερινά σκίτσα του και γελοιογραφίες του στο blog του, όπου μπορείτε να δείτε να ξεδιπλώνεται και πάλι όλη η πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα μέσα από τη σατιρική ματιά και το αστείρευτο χιούμορ του.

Σε ένδειξη πένθους για τη σημαντική απώλεια, οι σκιτσογράφοι αντικατέστησαν με "μαύρο" την εικόνα του προφίλ τους στο Facebook και τα κοινωνικά δίκτυα.

SHARE:

24Media Network