Στο ΦΕΚ η προκήρυξη διαγωνισμού για τους παρόχους δικτύου ψηφιακών ραδιοφωνικών συχνοτήτων

Στο ΦΕΚ η προκήρυξη διαγωνισμού για τους παρόχους δικτύου ψηφιακών ραδιοφωνικών συχνοτήτων

Στο ένα εκατομμύριο ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε πάροχο δικτύων. Εκτιμάται ότι οι ψηφιακές ραδιοσυχνότητες εθνικής εμβέλειας θα είναι μεταξύ 16 και 18

Του Χρήστου Ν.Ε. Ιερείδη

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για τους παρόχους δικτύου ψηφιακών ραδιοφωνικών συχνοτήτων εκδόθηκε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και με απόφαση του υπουργού ΨΗΠΤΕ, Ν. Παππά, τέθηκε σε ισχύ με δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.

Ο διαγωνισμός που προκηρύχτηκε αφορά παρόχους δικτύου συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυεκπομπής εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Η προκήρυξη της ΕΕΤΤ προβλέπει τιμή εκκίνησης ύψους ενός εκατ. ευρώ και η κάθε άδεια  θα έχει ισχύ 15 χρόνια. Ακόμη, στην προκήρυξη περιλαμβάνεται ο χάρτης ανά γεωγραφικές περιοχές, ενώ προβλέπεται τίμημα για τις ψηφιακές συχνότητες επίσης ανά γεωγραφική περιοχή.

Εκτιμάται ότι οι ψηφιακές ραδιοσυχνότητες εθνικής εμβέλειας θα είναι μεταξύ 16 και 18.

Στο χάρτη συχνοτήτων η Αττική εμφανίζεται να έχει τις περισσότερες ψηφιακές συχνότητες- συνολικά έξι διαύλους- σε επίπεδο περιφερειακής κάλυψης και ταυτόχρονα είναι η ακριβότερη γεωγραφική περιοχή καθώς η τιμή εκκίνησης ανά δίαυλο έχει προσδιοριστεί στις 77.300 ευρώ.

Η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος και η κεντρική Κρήτη, εμφανίζονται στο χάρτη με τρείς ψηφιακούς διαύλους (ανα περιοχή αντιστοίχως) με τιμές εκκίνησης ανα δίαυλο τα 31.400 για τη Θεσσαλονίκη, τα 4.100 ευρώ για το Βόλο και τα 6.000 ευρώ για την κεντρική Κρήτη. Για την περιοχή της Λάρισας που ο χάρτης προβλέπει δύο διαύλους, η τιμή εκκίνησης για καθέναν έχει προσδιοριστεί στα 10.400 ευρώ.

Η χορήγηση αδειών για τα ψηφιακά πια ραδιόφωνα θα διενεργηθεί εν καιρώ από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλέορασης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα