Συνελήφθη και πάλι ο Γιώργος Κουρής για χρέη. Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση με ψεύτικο ταξί

Συνελήφθη και πάλι ο Γιώργος Κουρής για χρέη. Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση με ψεύτικο ταξί

Ο κ. Κουρής, οδηγήθηκε το απόγευμα στον εισαγγελέα. Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση με ψεύτικο ταξί για τη σύλληψη του. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη και κρατείται

Ο επιχειρηματίας και εκδότης Γιώργος Κουρής, 77 ετών, συνελήφθη σήμερα το πρωί από την Ασφάλεια Αττικής, για χρέη προς το Δημόσιο.

Σε βάρος του κ. Κουρή, είχαν εκδοθεί τρεις παραγγελίες του Οικονομικού εισαγγελέα για σύλληψη λόγω χρεών, ενώ εκκρεμούσε και μια καταδικαστική απόφαση 18 μηνών φυλάκισης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για περίφραξη ακινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκκρεμούν σε βάρος του 4 εντάλματα σύλληψης που αφορούν χρέη περίπου 3.000.000 ευρώ.

Οδηγήθηκε το απόγευμα στον εισαγγελέα και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο, που αφορά ποσό περίπου 680 χιλιάδων ευρώ και παραπέμφθηκε να δικαστεί αύριο στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο.

Ο εκδότης θα παραμείνει απόψε κρατούμενος.

Εντύπωση πάντως και δη ιδιαίτερη προκαλεί ο τρόπος σύλληψης του επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα αστυνομικός εμφανίστηκε ως ταξιτζής, ενώ συνάδελφός του έκανε ότι ήταν πελάτης σε άλλο, πραγματικό ταξί, το οποίο μάλιστα ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία του εκδότη. Δεν είχε προλάβει ο κ. Κουρής να κάνει μερικά μέτρα από το σπίτι του και το ψεύτικο ταξί του έκλεισε το δρόμο. Οι αστυνομικοί τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί στο δικό τους όχημα.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο το γιατί η αστυνομία επέλεξε μια τέτοια μέθοδο για να συλλάβει τον 77χρονο εκδότη.

Επίσης είναι εξαιρετικό το γεγονός πώς ο κ. Κουρής βρίσκεται με περιοριστικούς όρους εκτός φυλακής μετά την αποφυλάκιση του τον προηγούμενο Απρίλιο για την υπόθεση του Αλτερ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα