Τα 30 χρόνια Discovery Channel δεν είναι αρκετά

Τα 30 χρόνια Discovery Channel δεν είναι αρκετά

Το κανάλι όλων όσων λατρεύουν τα ντοκιμαντέρ, τις εκπομπές κατασκευών και γενικότερα τρελαίνονται για τηλεόραση και... γνώση κλείνει φέτος 30 χρόνια ζωής (Vids)

Ήταν Ιούνιος του 1985 όταν ο Τζον Χέντρικς έβγαζε στον αέρα μια από τις πιο αναγνωρίσιμες τηλεοπτικές προσπάθειες στον κόσμο. Το αμερικανικό κανάλι θα εστίαζε σε αυτό που λέμε ντοκιμαντέρ, στη φύση και στα επιτεύγματα του ανθρώπου. Το Discovery πρωτοπόρησε από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, όταν το 1987, πριν ακόμη πέσει το "σιδηρούν παραπέτασμα", προέβαλε στην αμερικανική τηλεόραση ζωντανή εικόνα από τη Σοβιετική Ένωση.

Το 1988, κάνει πρεμιέρα μια από τις πιο δημοφιλείς και μακροχρόνιες εκπομπές του, το Shark Week, που πραγματεύεται φυσικά οτιδήποτε έχει να κάνει με τους ηγεμόνες της θάλασσας, τους καρχαρίες. Ακολουθούν εντυπωσιακές εκπομπές για το βρόμικο παρασκήνιο του εμπορίου ελεφαντόδοντου, μοναδικά αφιερώματα στα είδη της φάλαινας και μια ακόμη πρωτοπορία: το discovery απέκτησε τη δική του ιστοσελίδα από τον Ιούλιο του 1995 παρακαλώ.

Στα αξιομνημόνευτα των ανακαλύψεων του τηλεοπτικού δικτύου, η ζωντανή κάλυψη του ναυαγίου του Τιτανικού το Αύγουστο του 1998, αλλά και η κάλυψη της εκσκαφής, διάσωσης και μεταφοράς του κουφαριού ενός Μαμούθ από τα παγωμένα σπήλαια της Σιβηρίας. Στην τηλεοπτική ιστορία θα μείνει φυσικά και η εκπομπή με τις τρομακτικές "πτήσεις" λευκών καρχαρίων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας προκειμένου να θηρεύσουν τη λεία τους.

Το Σεπτέμβριο του 2003, το δίκτυο θα κυκλοφορήσει μια ακόμη εκπομπή που έγινε τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στην Ελλάδα όπου προβλήθηκε από το ΣΚΑΙ. Οι Mythbusters με τα θεότρελα σχέδιά τους να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρήσουν ως μύθους ιστορικές, λαογραφικές, κινηματογραφικές και αστικές διηγήσεις από όλο τον κόσμο.

Το Discovery Channel ήταν εκείνο που κάλυψε το πιο εντυπωσιακό άλμα που έγινε ποτέ, όταν ο Αυστριακός Φέλιξ Μπομγκάρτνερ έπεσε κυριολεκτικά από το διάστημα φορώντας απλά μια στολή.

Δείτε το σποτάκι του καναλιού με αφορμή τη συμπλήρωση εντός λίγων ημερών των 30 χρόνων:

Πηγή: Discovery.com

SHARE:

24Media Network