«ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ» με την δημοκρατία

«ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ» με την δημοκρατία

Αυτή την Κυριακή 06.03 η δημοκρατία επανακυκλοφορεί «Τα Ψηλά βουνά»,το αριστούργημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου, όπως κυκλοφόρησε στην πρώτη του έκδοση το 1918.

Η δημοκρατία επανακυκλοφορεί  «Τα Ψηλά βουνά»,το αριστούργημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου.

«Η ιστορία μίας παρέας παιδιών που τελειώνουν το σχολείο και περνούν μόνα τους τις καλοκαιρινές διακοπές στα ψηλά βουνά της Ευρυτανίας. Εκεί έρχονται σε επαφή με τη ζωή του βουνού, τις ομορφιές της φύσης, δημιουργούν μια κοινότητα με ρόλους και αρμοδιότητες για τον καθένα. Μαθαίνουν να λύνουν τα προβλήματά τους και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής, ενώ γίνονται δάσκαλοι για έναν μικρό τσοπάνη που διψάει για μάθηση.»

Το πρώτο σχολικό αναγνωστικό στη δημοτική γλώσσα, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που καθιέρωσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος , έμεινε χαραγμένο στην μνήμη χιλιάδων Ελλήνων.
Η απλή αφήγηση και η ζωντανή γλώσσα του Ζαχαρία Παπαντωνίου καθιστούν το βιβλίο αυτό, ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα και αξεπέραστα έργα της ελληνικής λογοτεχνίας.

«ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ» με την δημοκρατία


Μαζί με το βιβλίο θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά σε cd όλα τα τραγουδια από το θρυλικό αναγνωστικό.Από τις  ιστορικές μελοποιήσεις των Γεώργιου Λαμπελέτ και Νικολάου Μάντζαρου έως τις σύγχρονες του Μιχάλη Κουμπιού. Στην μοναδική αυτή παραγωγή της «δημοκρατίας», συμμετέχουν μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού τραγουδιού, όπως οι : Ρίτα Αντωνοπούλου, Καλλιόπη Βέττα, Γιάννης Ζουγανέλης,Παναγιώτης Λάλεζας, Κώστας Μακεδόνας, Αναστασία Μουτσάτσου , Μπάμπης Στόκας, Μπάμπης Τσέρτος, Λάκης Χαλκιάς κ.α αλλά και το ενόργανο σύνολο νυκτών εγχόρδων «Φιόρο του Λεβάντε», η ομάδα φωνητικής έκφρασης των μουσικών συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Παιδική Χορωδία Αχαράβης Κέρκυρας.

Μια σημαντική κυκλοφορία που στους μικρότερους θα μάθει να αγαπούν την Ελλάδα, τον άνθρωπο, την αξία της φύσης και κυρίως την ευθύνη της προστασίας της για το κοινό καλό , και στους μεγαλύτερους θα ξυπνήσει ευχάριστες αναμνήσεις άλλα και θα τους ξαναφέρει μπροστά σε πρότυπα και αξίες που για χρόνια έχουν μπει στο περιθώριο...

SHARE:

24Media Network