Τέλος για την ιστορική 'Σπορ του Βορρά'. Λουκέτο σε ακόμα μια εφημερίδα

Τέλος για την ιστορική 'Σπορ του Βορρά'. Λουκέτο σε ακόμα μια εφημερίδα

Η ιστορική αθλητική εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας έβαλε λουκέτο. Πρόκειται για την παλαιότερη στη Μακεδονία. Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Πτώχευση κήρυξε ο εκδότης της παλαιότερης αθλητικής εφημερίδας της Μακεδονίας, των "Σπορ του Βορρά", στερώντας από τους εργαζόμενους της κάθε δυνατότητα αποζημίωσης. Μετά από 50 χρόνια, το έντυπο κλείνει με 19 εργαζόμενους να χάνουν τη δουλειά τους μέσα σε μία ημέρα.

Η διοίκηση της ΕΣΗΕΜΘ με σχετική ανακοίνωση στηλιτεύει την απόφαση του εκδότη: «Τη βιαιότητα της πτώχευσης διάλεξε η ιδιοκτησία της εφημερίδας «Σπορ του Βορρά» για να απαντήσει στις προσπάθειες των εργαζομένων να κρατήσουν ζωντανό ένα ιστορικό αθλητικό φύλλο στη Θεσσαλονίκη.

Αδιαφορώντας για την επαγγελματική και οικονομική εξόντωση των εργαζομένων που απασχολεί, επιφυλάσσοντάς τους συμπεριφορά που δεν τους αξίζει, διαχειριζόμενη με τον πιο αναποτελεσματικό τρόπο τα χρήματα με τα οποία επιδοτήθηκε, και απαξιώνοντας την αποστολή της ενημέρωσης που ισχυρίζεται ότι υπηρετεί, ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας, Γιάννης Ρήγας, δίνει τέλος στην έκδοση η οποία επί χρόνια υποστήριξε με την επιτυχία της τη συνολική παρουσία του συγκροτήματος που εκδίδει τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη».

Οι Ενώσεις θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο που έχουν στη διάθεσή τους τα δικαιώματα των εργαζομένων που πλήττονται από την ενέργεια αυτή. Το εκδοτικό συγκρότημα που έχει υιοθετήσει ως τακτική την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων και απειλεί με απολύσεις εργαζόμενους καλείται έστω και τώρα να αλλάξει τακτική έναντι των ανθρώπων στους οποίους οφείλει μεγάλο μέρος της υπόστασής του στον χώρο της Ενημέρωσης».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων της εφημερίδας "Σπορ του Βορρά":

"Με τη φράση «ο μέτοχος δεν σκοπεύει να δώσει ούτε ευρώ για τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων, ανακοίνωσε η δικηγόρος Ευριδίκη Σουλοπούλου την πρόθεση του ιδιοκτήτη της εφημερίδας ΣΠΟΡ του Βορρά, Γιάννη Ρήγα, να προχωρήσει σε πτώχευση της εταιρίας. Με τον πλέον ανήθικο τρόπο, ο ιδιοκτήτης και η εκπρόσωπος του στην Ελλάδα, αποφάσισαν να δώσουν τέλος στην ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας χωρίς να παραθέσουν κανένα λογικό επιχείρημα για τη απόφαση τους. Τριάντα άνθρωποι, που επί χρόνια παλεύουν για να κρατήσουν την εφημερίδα «ζωντανή», μένουν στο δρόμο από μια ακατανόητη απόφαση που κρύβει δόλο, σκοπιμότητες και πολιτική.

Για τους εργαζόμενους των ΣΠΟΡ ξεκινά ένας αγώνας που στόχο δεν έχει μόνο τις αποζημιώσεις του αλλά την ηθική τους δικαίωση για τον τρόπο συμπεριφοράς του κ. Ρήγα και της κας Σουλόπουλου. Το απογευματινό τσάι και το ακριβό πούρο του του κ. Ρήγα στο Λονδίνο και τα εβδομαδιαία κομμωτήρια της κας Σουλόπουλου κοστίζουν πολύ περισσότερο από τον μισθό ενός εργαζόμενου. Το εξωφρενικό είναι ότι ο εκδοτικός όμιλος ου του κ. Ρήγα έλαβε προ διετίας κρατική επιχορήγηση (πρόγραμμα εξυγίανσης ονομάστηκε) ύψους 10.000.000 ευρώ.

Τώρα με τη νομική βοήθεια της κα Σουλοπούλου, αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους χωρίς να νοιάζονται για τις συνέπειες, ποντάροντας προφανώς στις πολιτικές τους φιλίες και διασυνδέσεις για να αποφύγουν τις κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο σε τέτοιες περιπτώσεις. Αυτή είναι η Ελλάδα της κρίσης στο 2015.

Άνθρωποι χωρίς ηθικούς φραγμούς χρησιμοποιούν τις εφημερίδες για τις μπίζνες τους (είναι επίσης γνωστό ότι ο σύζυγος της κα Σουλόπουλου -Αλέξανδρος Κάλφας- έχει επιχειρηματικές σχέσεις -ιδιαίτερα επωφελείς για τον εαυτό του- με τις εταιρίες του κ. Ρήγα) και όταν αυτές τελειώσουν τις στέλνουν για πτώχευση (αφήνοντας εκατομμύρια χρέη σε εργαζόμενους και δημόσια ταμεία) θεωρώντας δεδομένο ότι θα καταφέρουν να επηρεάσουν την κρίση των δικαστικών λειτουργών όταν έρθει η ώρα.

Αν το πολιτικό και δικαστικό σύστημα λειτουργεί θα φανεί τους επόμενους μήνες! Θα επανέλθουμε!".

SHARE:

24Media Network