Τηλεοπτικές άδειες: Οριστικοποιείται η λίστα των αδειούχων τηλεοπτικών σταθμών

Τηλεοπτικές άδειες: Οριστικοποιείται η λίστα των αδειούχων τηλεοπτικών σταθμών
Το λογότυπο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Eurokinissi

Η ολομέλεια του ΕΣΡ συγκαλείται την επόμενη Τρίτη, 12 Ιουνίου, με αντικείμενο την οριστικοποίηση της λίστας των αδειούχων τηλεοπτικών σταθμών. Η τελική κρίση για την αδειοδοτική διαδικασία θα έλθει από το ΣτΕ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το ΕΣΡ για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών. Την επόμενη Τρίτη 12  Ιουνίου θα συγκληθεί η Ολομέλεια της Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής να συνεδριάσει επί της προδικαστικής προσφυγής της Τηλεοπτικής Ελληνικής, συμφερόντων Φίλιππου Βρυώνη για να αποφανθεί αν θα λάβει ή όχι άδεια.

Σήμερα, οι εκπρόσωποι της εταιρείας κλήθηκαν από το ΕΣΡ και κατέθεσαν τα επιχειρήματά τους. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε γνωστό πως απέσυραν τις ενστάσεις εναντίον των τεσσάρων σταθμών, Alpha, Star, ANT1 και Epsilon. Από τη στιγμή που αποσύρθηκε η προσφυγή θεωρούνται από σήμερα αδειούχοι ο ΑΝΤ1, ο Alpha, το Star, ο ΣΚΑΪ και το Epsilon.  

Πλέον, η συνεδρίαση της επόμενης της επόμενης Τρίτης, θα έχει ως αποτέλεσμα την οριστικοποίηση της λίστας των αδειούχων τηλεοπτικών σταθμών. Το ΕΣΡ επί της προσφυγής των Τηλεοπτικής Ελληνικής υπάρχουν 3 ενδεχόμενα: Η Αρχή ή θα πρέπει να την αποδεχθεί ή να την απορρίψει ή να μην απαντήσει και να θεωρηθεί πως δεν γίνεται αποδεκτή. Μετά τη συνεδρίαση, θα συνταχθεί η τελική λίστα των αδειούχων τηλεοπτικών σταθμών και θα κληθούν οι εκπρόσωποι των εταιρειών να πληρώσουν την πρώτη δόση των 3,5 εκ. ευρώ από το συνολικό οικονομικό αντάλλαγμα των 10 εκ. ευρώ. Η τελική κρίση για την  αδειοδοτική διαδικασία θα έλθει από το ΣτΕ το οποίο έχει ήδη συνεδριάσει επί των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα