Τηλέτυπος: Στη δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία του MEGA

Τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού MEGA
Τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού MEGA EUROKINISSI

Τι προκύπτει από τα λογιστικά στοιχεία του τηλεοπτικού σταθμού, σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρίας

Στη δημοσίευση μιας σειράς οικονομικών στοιχείων προχώρησε η διοίκηση της Τηλέτυπος ΑΕ αναφορικά με το MEGA.

Σύμφωνα με την εταιρία, από τα λογιστικά στοιχεία του τηλεοπτικού καναλιού, προκύπτουν τα εξής:

" Από τον Απρίλιο του 2016, οπότε και καταγγέλθηκε παράνομα και καταχρηστικά το ομολογιακό δάνειο ποσού -κατ' εκείνον τον χρόνο- 88 εκατ. ευρώ, έχουν αποπληρωθεί έως σήμερα στις τράπεζες 20 εκατ. ευρώ κεφάλαιο εκ των οποίων ποσό 10 εκατ. ευρώ είναι κεφαλαιοποιημένοι τόκοι αυτής της περιόδου με το ληστρικό επιτόκιο 9% (!). Ως εκ τούτου το δάνειο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. εξυπηρετείται de facto, ίσως όπως κανένα άλλο δάνειο ανταγωνιστικών ή άλλων επιχειρήσεων.

Είναι μάλιστα απόλυτα εξασφαλισμένο σχεδόν στο σύνολό του -σημερινό υπόλοιπο 78 εκατ. ευρώ- λόγω των σημαντικών επιβεβαιωμένης αξίας, εγγυήσεών του (ταινιοθήκη - χρυσωρυχείο, ακίνητη περιουσία, κατασχέσεις ως έγγιστα 50 εκατ. ευρώ εις χείρας διαφημιστικών εταιρειών-πελατών του MEGA). Οι ως άνω σχετικές καταβολές πραγματοποιούνται μέσω συμψηφισμού απαιτήσεων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ από διαφημιστικές εταιρείες – πελάτες της.

Σημειωτέον, ότι από τον Δεκέμβριο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2016 είχαν καταβληθεί εμπρόθεσμα στις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες 10 εκατ. ευρώ ως κεφάλαιο και 17,5 εκατ. ευρώ ως τόκοι. Από την έναρξη λειτουργίας του ΜEGA έχουν καταβληθεί στις τράπεζες εμπρόθεσμα τόκοι που υπερβαίνουν τα 120 εκατ. ευρώ. Κατά το αυτό χρονικό διάστημα έχει καταβληθεί έναντι αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου από νυν και πρώην Μετόχους της εταιρείας το ποσό των 8 εκατ. ευρώ, από το οποίο διατέθηκαν 6,3 εκατ. ευρώ για μισθοδοσία και 1,7 εκατ. ευρώ για λειτουργικά έξοδα. Από το ως άνω ποσό, 2,3 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν τους τελευταίους οκτώ μήνες από τις εταιρείες - μετόχους συμφερόντων Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη.

Στην DIGEA Α.Ε. (εταιρεία ψηφιακού πάροχου) έχει καταβληθεί από τον Μάρτιο του 2016 έως και τον Μάρτιο του 2018 το ποσό των 1.783.000 ευρώ. Επιπλέον έχουν επιβληθεί υπέρ εργαζομένων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. δυνάμει δικαστικών αποφάσεων, εις βάρος διαφημιστικών εταιρειών – πελατών του MEGA, κατασχέσεις ύψους 6 εκατ. ευρώ, από τις οποίες έχει ήδη εισπραχθεί από εργαζόμενους το ποσόν των 2,6 εκατ. ευρώ".

"Η πρωτοβουλία κάποιων αυτόκλητων εκπροσώπων ομάδων “εργαζομένων του MEGA” να δίνουν στη δημοσιότητα μια διαφορετική εικόνα λαμβάνεται μόνο ως υπονόμευση της προσπάθειας των 140 αδιαλείπτως έως σήμερα πραγματικά εργαζομένων της εταιρείας» προστίθεται στην ανακοίνωση της Τηλέτυπος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: MEGA
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ενώσεις Τύπου: Οι μέτοχοι του MEGA δεν μπορούν να παραμένουν άλλο αμέτοχοι

Oριστικό: Το ΕΣΡ κλείνει το Mega

SHARE:

24Media Network