Αυξήθηκαν τα έσοδα στα ΜΜΜ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ/EUROKINISSI
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI

Ελαφρά ανάκαμψη στα έσοδα από τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς παρατήρησε ο ΟΑΣΑ για το μήνα Μάρτιο. Παρατηρείται αύξηση στις πωλήσεις εισιτηρίων του ΟΑΣΑ και μείωση στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Καθοριστικός παράγοντας το τέλος των απεργιών

Σημαντική αύξηση στα έσοδα των εταιρειών του ΟΑΣΑ από πωλήσεις εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών ανακοίνωσε για το μήνα Μάρτιο το υπουργείο Μεταφορών.

Οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων και η αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων προκάλεσαν αύξηση 7,6% στα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας.

Το υπουργείο Υποδομών κάνει λόγο για "πρώτα σημάδια ανάκαμψης" στα οικονομικά των εταιρειών, ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, καταγράφεται στασιμότητα στα έσοδα από τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, ενώ στα εισιτήρια καταγράφεται αύξηση 11,3%.

Στόχος του ΟΑΣΑ είναι η προώθηση της κάρτας απεριορίστων διαδρομών στο επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί συχνά τις συγκοινωνίες, καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αποτελεί την πιο οικονομική και αποδοτική λύση.

Δεδομένης της ζήτησης για μετακίνηση και της εφαρμογής μέτρων ελέγχου της λαθρεπιβίβασης, το υπουργείο Μεταφορών εκτιμά μάλιστα ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΑΣΑ και των εταιριών του αναμένεται να είναι σημαντικά βελτιωμένα για το τρίμηνο Μαρτίου - Απριλίου - Μαΐου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. 

Αναλυτικά τα έσοδα διαμορφώθηκαν κατά τον Μάρτιο ως εξής (σε παρένθεση τα έσοδα του Μαρτίου 2010):

Από κάρτες απεριορίστων διαδρομών: 7,145 εκατ. (7,153 εκατ.)

Από εισιτήρια: 16,877 εκατ. (15,165 εκατ.)

Σύνολο: 24,023 εκατ. (22,318 εκατ.).

SHARE:

24Media Network