“Μία εβδομάδα για να εξαφανιστούν οι σκουπιδόλοφοι”

“Μία εβδομάδα για να εξαφανιστούν οι σκουπιδόλοφοι”
Μεγαλώνουν ώρα με την ώρα τα "βουνά" από τα σκουπίδια στην πόλη των Τρικάλων, ενώ πριν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011, δεν προβλέπεται η αποκομιδή τους. Μάλιστα μετά την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Τρικκαίων που είναι και απλήρωτοι, έχουν "αγριέψει"β¦ Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει, αφού η ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν αποκλείεται να εξαγγείλει νέα απεργία την Παρασκευή και σε συνδυασμό με την αποχή που υπάρχει το Σαββατοκύριακο από την εργασία λόγω απλήρωτων υπερωριών, τα σκουπίδια να μαζευτούν, αν μαζευτούν απο τηβ¦ Δευτέραβ¦ (EUROKINISSI // ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Αποστέλλονται τα φύλλα επίταξης των εργαζομένων στην καθαριότητα. Πάνω από μία εβδομάδα θα διαρκέσει το δύσκολο έργο καθαρισμού των δρόμων. Με απόφαση Γ. Καμίνη η αποκομιδή σκουπιδιών στο Σύνταγμα

“Περισσότερο από μια εβδομάδα θα χρειαστεί για να μαζευτούν τα σκουπίδια από τους δρόμους της Αττικής, μετά την επίδοση των φύλλων επίταξης”, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Η Περιφέρεια Αττικής, η οποία είναι αρμόδια για τη διαδικασία της πολιτικής κινητοποίησης που αποφάσισε η κυβέρνηση, έχει αρχίσει να αποστέλλει τα φύλλα επίταξης των εργαζομένων στα απορριμματοφόρα, ενώ με συμπληρωματικό ΦΕΚ, άρχισε η ανάλογη διαδικασία και για τους εργαζομένους στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Σημειώνεται ότι μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε συνεννόηση με το Σωματείο καθαριότητας του Δήμου και αφού χρησιμοποιήθηκε το προσωπικό ασφαλείας, απομακρύνθηκαν την Τετάρτη τα σκουπίδια από τους δρόμους που θα περνούσαν οι διαδηλωτές.

Ο κ. Μπαλασόπουλος διευκρίνισε ότι όποιος εργαζόμενος λάβει το φύλλο επίταξης θα πάει κανονικά στη δουλειά του και προέβλεψε ότι μέχρι την Τρίτη το πρωί θα έχουν λάβει όλοι οι εργαζόμενοι τα φύλλα επίταξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα