Μηχανή του χρόνου: Ο άνθρωπος που με εντολή Χίτλερ, έσωσε τον Μουσολίνι

Μηχανή του χρόνου: Ο άνθρωπος που με εντολή Χίτλερ, έσωσε τον Μουσολίνι

Ο Ότο Σκορτσένυ που με εντολή του Χίτλερ έσωσε τον Μουσολίνι. Μετά το πόλεμο συνεργάστηκε με τη Μοσάντ. Εξαφάνισε με οξύ επιστήμονα για να διαγραφεί από τις λίστες με τους εγκληματίες πολέμου

Από τη mixanitouxronou.gr: Έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο επικίνδυνος άνδρας της Ευρώπης. Υπήρξε ένα από τα πιο αποτελεσματικά, εκτελεστικά όργανα του Χίτλερ. Ο Ότο Σκορτσένυ, ήταν άριστος ξιφομάχος, από εκεί απέκτησε και το παρατσούκλι «σημαδεμένος» με το οποίο τον προσφωνούσαν όσοι τον γνώριζαν καλά. Ήταν ανελέητος, αιμοδιψής και δεν τιμωρήθηκε ποτέ για τα εγκλήματα που διέπραξε κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Αντιθέτως, κατάφερε να δραπετεύσει στο Ισραήλ και να στρατολογηθεί στη Μοσάντ. Πολλά χρόνια πριν όμως είχε εκπαιδευτεί στη γερμανική αεροπορία και αργότερα μετατέθηκε στα Βάφφεν SS, όπου υπηρετούσαν μόνο οι επίλεκτοι και ανελέητοι  ναζί αφού περνούσαν σκληρή εκπαίδευση σωματική και ιδεολογική. Τοποθετήθηκε στο 2ο Λόχο του εφεδρικού Τάγματος του Συντάγματος SS Leibstandarte Adolf Hitler και αργότερα στο Σύνταγμα SS Germania.

Μηχανή του χρόνου: Ο άνθρωπος που με εντολή Χίτλερ, έσωσε τον Μουσολίνι

1945: Ο Ότο Σκορτσένυ, περιμένοντας να καταθέσει στη δίκη της Νυρεμβέργης. Δεν πλήρωσε ποτέ για τα δικά του εγκλήματα

ADVERTISING

Βρέθηκε στο μέτωπο  και πολέμησε στην Ολλανδία, την Βελγική Φλάνδρα, την Γαλλία με το Σύνταγμα Πυροβολικού SS Verfugungstrupe. Διακρίθηκε σε σκληρές μάχες στο ρωσικό μέτωπο όπου παρασημοφορήθηκε και γλύτωσε την άτακτη υποχώρηση καθώς είχε αποσυρθεί νωρίτερα όταν έπαθε δυσεντερία. Προτάθηκε για προαγωγή ύστερα από επιχείρηση αναγνώρισης στην Γιουγκοσλαβία, κατά την οποία αιχμαλώτισε 60 Σέρβους στρατιώτες. Ήταν παράτολμος και ανελέητος. Ο πόλεμος ήταν το στοιχείο του. Ολοκλήρωνε πάντα τις αποστολές του και είχε του φήμη του αποτελεσματικού αξιωματικού.

Η διάσωση του Μουσολίνι

Όταν ο Ιταλός ηγέτης φυλακίστηκε στο χειμερινό θέρετρο «Κάμπο Ιμπερατόρε», ο Χίτλερ διέταξε τον Σκορτσένυ να τον απελευθερώσει. Η επιχείρηση ονομάστηκα «Eiche», στα ελληνικά «Δρυς».

Μηχανή του χρόνου: Ο άνθρωπος που με εντολή Χίτλερ, έσωσε τον Μουσολίνι

12 Σεπτεμβρίου 1943, μαζί με τον Μουσολίνι, την ημέρα της διάσωσης του

Η καταδρομική δύναμη προσγειώθηκε με ανεμόπτερα σε κοντινά υψώματα. Ο Σκορτσένυ «έπιασε στον ύπνο» τους Ιταλούς και κατέστρεψε τον σταθμό ασυρμάτου της φρουράς. Μετέφερε τον Μουσολίνι σε ασφαλές μέρος και ο Χίτλερ τον παρασημοφόρησε με τον «Σταυρό των Ιπποτών». Φυσικά η προπαγάνδα τον ανέδειξε ως ήρωα και πρότυπο στρατιώτη.

Η Μοσάντ

Στο τέλος του πολέμου αιχμαλωτίστηκε από αμερικανούς στρατιώτες, μαζί με άλλους τρεις αξιωματικούς. Αποστολή τους ήταν να καταλάβουν, όσο το δυνατόν περισσότερες, γέφυρες πάνω από τον ποταμό Μόζα, πριν καταστραφούν. Ήταν μεταμφιεσμένοι με στολές τους βρετανικού και αμερικανικού στρατού. Η επιχείρηση πήγε στραβά από την αρχή. Οι αμερικανοί εντόπισαν γερμανούς καμουφλαρισμένους πριν κάνουν την τελική τους κίνηση. Λίγη ώρα αργότερα τους συνέλαβαν. Ο ίδιος κατάφερε να δραπετεύσει, ενώ οι άλλοι τρεις εκτελέστηκαν δυο μέρες αργότερα με συνοπτικές διαδικασίες επειδή πολεμούσαν με στολές του αντιπάλου και οι συνθήκες για τους αιχμαλώτους δεν τους προστάτευαν.

Μηχανή του χρόνου: Ο άνθρωπος που με εντολή Χίτλερ, έσωσε τον Μουσολίνι

Κρύφτηκε σε ένα αγρόκτημα στη Βαυαρία για περίπου 18 μήνες. Λίγο αργότερα, με τη βοήθεια της Ισπανικής κυβέρνησης, διέφυγε στη Μαδρίτη, όπου ίδρυσε μια μικρή επιχείρηση ως πολιτικός μηχανικός, γνωρίστηκε  με τον Δικτάτορα Περόν και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Νάσερ. Ξεπέρασε όμως κάθε σενάριο καθώς για να προστατέψει τον εαυτό του, εισχώρησε στη Μοσάντ. Είχε την ικανότητα να «εξαφανίζει» οποιοδήποτε εμπόδιο.

Με τον ίδιο τρόπο κατηγορήθηκε για την δολοφονία του επιστήμονα Χάινς Κρούγκ, που ασχολούνταν με την εξέλιξη ενός πυραυλικού συστήματος. Ο Σκορτσένυ, υποτίθεται ότι θα φρόντιζε για την ασφάλεια του Κρουγκ. Εκείνος όμως είχε εντολή να τον σκοτώσει. Τον οδήγησε σε ερημική τοποθεσία, τον πυροβόλησε και έκαψε το σώμα του με οξύ για να εξαφανίσει όλα τα ίχνη. Δεν το έκανε για τα χρήματα.

Το μοναδικό αντάλλαγμα που ζήτησε ήταν να διαγραφεί το όνομα του από τη λίστα με τους εγκληματίες πολέμου που επρόκειτο να δικαστούν και να καταδικαστούν. Έτσι και έγινε. Ο «σημαδεμένος», διέφυγε της σύλληψης και κατάφερε να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του ανενόχλητος στην Ισπανία, μέχρι το 1975 που πέθανε από καρκίνο. Τα τελευταία πέντε χρόνια τα έζησε παράλυτος μετά από μια αποτυχημένη επέμβαση στη σπονδυλική του στήλη, που έγινε στη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:

Ο Γερμανός στρατιώτης μόλις δέχτηκε μια σφαίρα στην καρδιά. Τον εκτέλεσαν μαζί με τρεις συναδέλφους του όταν τους έπιασαν να φορούν αμερικάνικες στολές (φωτο)
Οι χωροφύλακες φωτογραφίζονται με τους «λήσταρχους Τσεκουραίους», που πάνε για κρεμάλα. H τελευταία φωτογραφία πριν την εκτέλεση. Τους πρόδωσε ο κουμπάρος τους
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μηχανή του χρόνου
SHARE:

24Media Network