Μηχανή του Χρόνου: Πώς μετέτρεπαν στο εξωτερικό τις ελληνικές ερωτικές ταινίες σε σκληρό πορνό

Μηχανή του Χρόνου: Πώς μετέτρεπαν στο εξωτερικό τις ελληνικές ερωτικές ταινίες σε σκληρό πορνό

Ο σκηνοθέτης Όμηρος Ευστρατιάδης εξηγεί πως βγήκε η λέξη «τσόντα» και πως στο εξωτερικό, μετέτρεπαν τις ελληνικές ερωτικές ταινίες, σε σκληρό πορνό (Vid)

Από τη mixanitouxronou.gr: Από τα μέσα της δεκαετίας του ’60, πολλοί ανυποψίαστοι θεατές που παρακολουθούσαν μια ταινία στον κινηματογράφο, έβλεπαν ξαφνικά στην οθόνη  σκηνές σεξ.

Οι εικόνες αυτές δεν είχαν καμία σχέση με την ταινία που είχαν επιλέξει να δουν, δηλαδή κάποιο γουέστερν, κωμωδία ή ρομαντική κομεντί. Τα καρέ που παρεμβάλλονταν ήταν αυτό που μέχρι σήμερα αποκαλείται «τσόντα», δηλαδή μερικά άσχετα κομμάτια φιλμ που προσέθεταν συνήθως οι μηχανικοί.

Τη δεκαετία του ’70 ο ερωτικός κινηματογράφος έκανε δυναμικά την εμφάνισή του και μάλιστα πολλές από τις ταινίες πωλούνταν και σε χώρες του εξωτερικού.

Ο σκηνοθέτης Όμηρος Ευστρατιάδης εξηγεί στη Μηχανή του Χρόνου:

“Εμείς δίναμε το κινηματογραφημένο υλικό όπου φαινόταν για παράδειγμα η Φόνσου να φιλιέται στο κρεβάτι με τον Γιαννακά. Οι ξένοι όμως έκοβαν ορισμένα καρέ και στη θέση τους έβαζαν σκηνές σεξ, χωρίς να φαίνονται πρόσωπα. Γι αυτό πολλές φορές ακούτε να λένε πολλοί ότι έχω δει γνωστές ηθοποιούς να παίζουν σε πορνό, αν και αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ”.

Και προσθέτει: “Έχω πέσει και γω θύμα και μου ‘χουν πειράξει τις ταινίες χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτα σε νομικό επίπεδο”.

Όσο για τις ελληνικές πορνό ταινίες ο κ. Ευστρατιάδης λέει ότι, κανένας επαγγελματίας ηθοποιός δεν έπαιξε ποτέ σε αυτές και εξηγεί με γλαφυρό τρόπο πως ανακαλύπτονταν οι πρωταγωνιστές.

Δείτε ακόμα στη Μηχανή του Χρόνου:

«Και τι ήμουνα δηλαδή; Προδότης ή ρουφιάνος της αστυνομίας; Ήθελα απλά να βγω από το τούνελ της φτώχειας». Τίνα Σπάθη η πρωταγωνίστρια των ερωτικών ταινιών, που έκανε 4 παιδιά, μιλάει για την καριέρα της

Τζόνι Κας. Ο θρύλος της μουσικής, υπήρξε κατάσκοπος στον Ψυχρό Πόλεμο και ανατίναζε τουαλέτες ξενοδοχείων για πλάκα. Άγνωστες ιστορίες από την ζωή του «Άντρα με τα Μαύρα»(φωτό και βίντεο)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα