Νέα επιδόματα μαϊμού στη Θεσσαλονίκη

Νέα επιδόματα μαϊμού στη Θεσσαλονίκη

Ήταν να μην ξεκινήσει να ξετυλίγεται το κουβάρι. Μετά τα επιδόματα τυφλότητας στη Ζάκυνθο, εντοπίστηκαν ανάλογες περιπτώσεις και στη συμπρωτεύουσα

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου προχώρησε ο υφυπουργός Πρόνοιας , αργά το μεσημέρι της Πέμπτης και λίγες μέρες πριν ξεκινήσει ο έλεγχος για τα επιδόματα τυφλότητας στη Ζάκυνθο.

Ο υφυπουργός Πρόνοιας, Μάρκος Μπόλαρης, έδωσε στους δημοσιογράφους στοιχεία άλλης υπόθεσης, που αφορά στην πρώην νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, έχει ήδη δοθεί εντολή στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) της Θεσσαλονίκης να ελέγξει το σύνολο των 1.157 πολίτων, που εντάχθηκαν, μόνο μέσα στο έτος 2010, στο σύστημα της ενίσχυσης των ατόμων με ανάγκες βαριάς αναπηρίας στη νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Ο κύριος λόγος είναι πως υπάρχει μία περίεργη αν μη τι άλλο αύξηση των δικαιούχων των 13 επιδομάτων στη συγκεκριμένη νομαρχία, αύξηση η οποία έφθασε το 2010 το 8%.

Αυτό το ποσοστό, ο κ. Μπόλαρης το χαρακτήρισε "απρόσμενο και αδικαιολόγητο και θα μπορούσε να εξηγηθεί μόνον ως αποτέλεσμα εμπόλεμης κατάστασης" ενώ αποκάλυψε ότι "το μηνιαίο κόστος των πληρωμών για τα 13 προνοιακά επιδόματα στη νομαρχία Θεσσαλονίκης ανήλθε φέτος στα 7,7 εκατ. ευρώ, έναντι των 6,9 εκατ. ευρώ για το 2010 και των 6,06 εκατ. ευρώ για το 2009, ενώ το αναμενόμενο συνολικό κόστος πληρωμών για τα ίδια επιδόματα στην πρώην νομαρχία Θεσσαλονίκης εκτιμάται στα 92,5 εκατ. ευρώ για φέτος, έναντι των 83,1 εκατ. ευρώ για το 2010 και των 72,7 εκατ. ευρώ για το 2009".

"Οι 1.157 πολίτες, που εντάχθηκαν στο σύστημα το 2010, είναι αδιακαιολόγητα πολλοί", σημείωσε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι αυτή την εικόνα "θα είχαμε αν συμμετείχαμε στον πόλεμο του Βιετνάμ!".

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο κ. Μπόλαρης δείχνουν ότι ο αριθμός των δικαιούχων της "ενίσχυσης ατόμων με ανάγκες βαριάς αναπηρίας" κινήθηκε από 14.510 το 2009 σε 15.667 το 2010 και 15.541 για τους πρώτους οκτώ μήνες του 2011, αριθμός που κρίνεται τουλάχιστον ύποπτος για το υπουργείο Υγείας, το οποίο ξεκινά έρευνα σε βάθος.

Σημειώνεται ότι έχουν καταγραφεί αυξήσεις και σε άλλες κατηγορίες επιδομάτων, όπως σε εκείνα της κίνησης, όπου η αύξηση είναι 11% σε σχέση με το 2009 και στα αιματολογικά, όπου η αύξηση, που καταγράφεται, είναι κατά 7,5%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαχαίρι στα επιδόματα μετά τις αποκαλύψεις

Ελέγχουν τους "τυφλούς" της Ζακύνθου

SHARE:

24Media Network