Σεισμικές δονήσεις 3,9 και 4,2 Ρίχτερ στην Αμφίκλεια

Σεισμικές δονήσεις 3,9 και 4,2 Ρίχτερ στην Αμφίκλεια

Ο Εγκέλαδος "ξαναχτύπησε" στην Αμφίκλεια. Δύο σεισμικές δονήσεις 3,9 και 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το πρωί

Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται στην περιοχή της Αμφίκλειας. Μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς μεγέθους 4,5 και 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, δύο νέες δονήσεις καταγράφηκαν σήμερα το πρωί, η πρώτη στις 08:46 με μέγεθος 3,9 βαθμών και η δεύτερη στις 10:39 με μέγεθος 4,2 Ρίχτερ.

Στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο της Αμφίκλειας σύσκεψη του αρμόδιου συντονιστικού οργάνου με τη συμμετοχή σεισμολόγων και του ΟΑΣΠ (Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας).

Σημειώνεται ότι από τον σεισμό του Αυγούστου, των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μέχρι σήμερα, έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 1300 μετασεισμοί, οι 900 από 1 ως 1,2 Ρίχτερ, ενώ έξι είχαν μέγεθος μεγαλύτερο των 4 βαθμών.

"Πρόκειται για μια ισχυρή σεισμική ακολουθία από την ίδια περιοχή που στις 7 Αυγούστου είχε δώσει σεισμό 5,1 Ρίχτερ" λέει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Μάλιστα χαρακτηρίζει "ασυνήθιστη" αυτή την ισχυρή σεισμική ακολουθία καθώς όπως διαπιστώνει "το συγκεκριμένο ρήγμα όπως αρχικά είχαμε ως σεισμολόγοι εκτιμήσει έχει αρκετή ενέργεια.

Περίπου 40 μέρες μετά από 5,1 Ρίχτερ δεν μπορούμε να θεωρήσουμε φυσιολογικό ότι το συγκεκριμένο επίκεντρο στην περιοχή της Αμφίκλειας δίνει σεισμούς 4,8 αρχικά και 4,5 Ρίχτερ. Έχει συσσωρευτεί πολλή ενέργεια στην περιοχή" συμπληρώνει.

Πηγή: lamiareport.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απανωτές σεισμικές δονήσεις στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας

SHARE:

24Media Network