Νέοι σταθμοί του μετρό

Νέοι σταθμοί του μετρό

Έτοιμοι επτά νέοι σταθμοί του μετρό στην Αθήνα, μέσα στο επόμενο έτος

Μέσα στο επόμενο 12μηνο θα λειτουργήσουν οι επτά νέοι σταθμοί του Μετρό της Αθήνας.

Στους σταθμούς δεν έχει εγκατασταθεί το σύστημα σηματοδότησης, εξαιτίας της εμπλοκής της σύμβασης της Αττικό Μετρό με τη Ζίμενς, για την προμήθειά του.

Οι σταθμοί θα είναι στο Χαϊδάρι την Ανθούπολη και αλλού.

Όπως εκτίμησε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης (κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα, η οποία του παρέσχε εξουσιοδότηση να προχωρήσει) μετά την απεμπλοκή του το έργο δρομολογείται, με στόχο να ολοκληρωθεί νωρίτερα και από τις συμβατικές προθεσμίες (σε 12 μήνες, αντί 24, όπως προβλέπεται).

Οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, εκτός του ΚΚΕ, εκπροσώπωντας τα κόμματά τους, έδωσαν τη συγκατάθεσή τους να άρει η κυβέρνηση την εκκρεμότητα, που υφίσταται από τον Ιούνιο του 2009, καθώς ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε ότι νομικά η σύμβαση δεν έχει κανένα πρόβλημα, ενώ αν δεν υπογραφεί, οι συνέπειες (απώλεια εσόδων, απένταξη έργων, πρόσθετο κόστος, διακοπή δανειοδότησης κ.α.) για το ελληνικό δημόσιο θα είναι τεράστιες.

Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός είπε πως η υλοποίηση της σύμβασης είναι μονόδρομος για τον επιπρόσθετο λόγο ότι από την μη λειτουργία των σταθμών αυτών απεμπολούνται έσοδα 65 εκατ. ετησίως.

Ως προς το πολιτικό ζήτημα, κάτι το οποίο αναγνώρισε ο υπουργός Υποδομών, τόνισε ότι βρίσκεται στα χέρια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος βρίσκεται σε εντατική συνεννόηση με τη Ζίμενς, στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της βλάβης που υπέστη το Δημόσιο (κυρίως της ηθικής βλάβης) και για τα ποσά που σχετίζονται με αυτή.

Όπως είπε ο κ. Βορίδης, το θέμα αυτό έχει ωριμάσει και εκτίμησε ότι θα καταλήξει σύντομα, ώστε να υπάρξουν καταβολές αποζημιώσεων και να αποκατασταθεί η βλάβη του Δημοσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα