Οδηγοί στο έλεος της κακοκαιρίας

Οδηγοί στο έλεος της κακοκαιρίας
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ MotionTeam

Η κακοκαιρία προκάλεσε ακόμα μία φορά προβλήματα, με τις μετακινήσεις σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας να γίνονται μετ' εμποδίων

Σοβαρά προβλήματα μετακίνησης αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνται σε ολόκληρο το δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, της Εγνατίας οδού, αλλά και στα εθνικά – επαρχιακά δίκτυα της δυτικής Μακεδονίας, λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας.

Το ένα ρεύμα στην Εγνατία Οδό στην περιοχή της Κοζάνης παραμένει κλειστό, ενώ εκατοντάδες  νταλίκες ακινητοποιήθηκαν στην περιοχή των Ιωαννίνων αφού απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τους για να μη διογκωθεί η δύσκολη κατάσταση στην Κοζάνη. Από αργά το απόγευμα επιτράπηκε η κυκλοφορία τους προς Τρίκαλα.

Στο 35ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Άρτας και στο 105ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης μέσω Κόνιτσας σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

Ωστόσο, αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό στον νομό Ιωαννίνων και κυρίως στις περιοχές Ζαγοροχωρίων, Κόνιτσας, Τζουμέρκων και Μετσόβου.

Μηχανήματα των δήμων και άλλων υπηρεσιών, εργάζονταν συνεχώς από την Παρασκευή απομακρύνοντας όγκους χιονιού και ρίχνοντας στο οδόστρωμα μεγάλες ποσότητες αλατιού.

Στις πολύ ορεινές περιοχές τα αυτοκίνητα χρειάζονται αλυσίδες για να κινηθούν. Οι θερμοκρασίες στις ορεινές περιοχές του νομού Ιωαννίνων άγγιξαν και τους -10 βαθμούς Κελσίου.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με χρήσιμες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους οδηγούς. Ανάμεσα στις συμβουλές είναι να διαθέτει το όχημα αντιολισθητικές αλυσίδες, να ενημερώνονται οι οδηγοί για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, να είναι εφοδιασμένο το όχημα με καύσιμα, να έχουν οι οδηγοί αναμμένα τα φώτα πορείας όπου δεν υπάρχει καλή ορατότητα και άλλα.

Σε περίπτωση που το όχημα ακινητοποιηθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων συμβουλεύει τους οδηγούς:

* Να μην προσπαθούν να πατήσουν γκάζι για να απεγκλωβιστούν, γιατί οι τροχοί μπορεί να βυθιστούν πιο βαθιά στο χιόνι

* Να μετακινούν δεξιά αριστερά τους τροχούς για να διώξουν το χιόνι,

* Να ειδοποιούν την αστυνομία

* Να παραμένουν στα οχήματα και να ανάβουν τη μηχανή για δέκα λεπτά ανά μία ώρα, ελέγχοντας ότι η εξάτμιση είναι καθαρή από το χιόνι

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα