“Αδικαιολόγητη η υποβάθμιση της Κύπρου”

“Αδικαιολόγητη η υποβάθμιση της Κύπρου”

Υπερβολική και αδικαιολόγητη χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας την υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από το διεθνή οίκο αξιολόγησης Fitch

“Με βάση τα δεδομένα δεν δικαιολογείται η διαπίστωση των αξιολογητών ότι η Κύπρος οδηγείται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Καζαμίας επιφυλάχθηκε πάντως να δώσει περισσότερα στοιχεία σε διάσκεψη τύπου που θα παραχωρήσει αργότερα σήμερα.

Εξ άλλου, ο κ. Καζαμίας έθεσε τα κόμματα προ των ευθυνών τους για την περίπτωση απόρριψης του πακέτου μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση ύστερα από συμφωνία με τις τρεις κυριότερες συντεχνίες.

Πρόσθεσε ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να καταθέσει τις προτάσεις της στη Βουλή και να ενημερώσει τα κόμματα και την κοινή γνώμη για το σκεπτικό της.

“Από εκεί και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των αποφάσεών του”, είπε ο κ. Καζαμίας.

Εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι τα μέτρα χαρακτηρίζονται από τα κόμματα ανεπαρκή, λέγοντας ότι θα αρχίσει νέος διάλογος για διαμόρφωση δεύτερου πακέτου προτάσεων που θα περιλαμβάνει κυρίως μέτρα για προώθηση της ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι η ζώνη του ευρώ δεν προετοιμάζει σχέδιο αρωγής για την Κύπρο, η αξιολόγηση της οποίας υποβαθμίσθηκε από τον οίκο Fitch, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία χαρακτήρισε “υγιή” την οικονομία της χώρας.

“Δεν συζητείται σ’ αυτό το στάδιο σχέδιο αρωγής”, δήλωσε η Σαντάλ Χιουζ, η εκπρόσωπος του επιτρόπου αρμόδιου για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, υπενθυμίζοντας ότι δεν υπήρξε “θεμελιώδης αλλαγή” σε ό,τι αφορά τη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα