Αφήνει τα ηνία

Αφήνει τα ηνία

Αποχωρεί από το τιμόνι του χρηματιστηρίου Αθηνών ο Σπύρος Καπράλος. Σε συνέντευξη τύπου, έκανε απολογισμό του έργου του και υποστήριξε πως έγινε σημαντικός εκσυγχρονισμός της αγοράς τα τελευταία χρόνια

“Αποφάσισα να μην είμαι πια στο τιμόνι της ΕΧΑΕ θεωρώντας ότι ολοκληρώθηκε ένας κύκλος ο οποίος πλέον πρέπει να κλείσει. Μετά από έξι χρόνια στην ΕΧΑΕ το μόνο που μπορώ να διαβεβαιώσω είναι ότι επιτελέσαμε ένα πολύ δημιουργικό έργο”.

Με αυτά τα λόγια ο Σπύρος Καπράλος ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρία του ΧΑ και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της EXAE, σε συνέντευξή τύπου.

Παράλληλα έκανε έναν απολογισμό του έργου του, επισημαίνοντας ότι έγινε ένας σημαντικός εκσυγχρονισμός της αγοράς και αναβάθμιση των συστημάτων, ενώ προστέθηκαν νέα επενδυτικά προϊόντα ενώ αναφέρθηκε και στην παραμονή του Χ.Α. στις αναπτυγμένες αγορές, ένα ζωτικής σημασίας θέμα, γιατί έτσι εξασφαλίζεται η παρουσία των ξένων στην ελληνική αγορά.

Επίσης, αναφέρθηκε και στη μεγάλη προσπάθεια παρουσίασης των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι στα τελευταία έξι χρόνια η ΕΧΑΕ πραγματοποίησε 1.000 παρουσιάσεις στο εξωτερικό, ενώ επεσήμανε ότι οι ξένοι επενδυτές κατέχουν το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΧΑΕ.

  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα