Συνεργάτης με δόλο

Συνεργάτης με δόλο

Σημαντικό οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ένωση Σητείας, μία από τις υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις, εξαιτίας του συνεργάτη της στη Γερμανία, ο οποίος φέσωσε την εταιρία με χρέος 2,3 εκατ. ευρώ. Απειλούν με κινητοποιήσεις οι υπάλληλοι που παραμένουν απλήρωτοι. Στα δικαστήρια εταιρία και υπάλληλος

Χρέος ύψους 2,3 εκατ. ευρώ άφησε στην Ένωση Σητείας ο αντιπρόσωπος της στη Γερμανία που διακινούσε τα προϊόντα της, ο οποίος τώρα εμφιαλώνει ελαιόλαδο στη Μονή Τοπλού.

Η δίκη έγινε και η γερμανική Δικαιοσύνη δικαίωσε την Ένωση Σητείας, η οποία όμως στο μεταξύ αντιμετωπίζει σημαντικό οικονομικό πρόβλημα, έχει απλήρωτους εργαζόμενους και οι οποίοι προχωρούν, όπως ανακοίνωσαν, σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Και όμως η Ένωση Σητείας έχει πάρει μέσα σε δέκα χρόνια 29 βραβεία κυρίως για το λάδι αλλά και τα κρασιά της, το ελαιόλαδο της είναι το μόνο που αναγράφεται στην «Πράσινη Βίβλο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στελέχη της συνόδευσαν τον επίτροπο Γεωργίας στο τελευταίο ταξίδι του στην Κίνα, καθώς ήταν η μόνη επιχείρηση του κλάδου της που προσκλήθηκε στο σημαντικό ταξίδι.

Ήταν κοινό μυστικό ότι η Ένωση Σητείας αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες οικονομικά προβλήματα από το χρέος το οποίο της προκάλεσε ο αντιπρόσωπος της στη Γερμανία.

Το πρόβλημα προέκυψε το Μάρτιο του 2010, όταν άρχισαν να σφραγίζονται οι επιταγές της γερμανικής εταιρείας, συνολικού ύψους 2,3 εκατ. ευρώ από την αγορά του λαδιού. Η Ένωση Σητείας δεν μπορούσε να συνεργαστεί με άλλη γερμανική εταιρεία, καθώς το συμβόλαιο με τον αντιπρόσωπο της ανέφερε αποκλειστικότητα. Κι αυτό ίσως να ήταν το λάθος, όπως σχολιάζεται στους κύκλους της αγοράς.

Όπως ήταν επόμενο η Ένωση Σητείας κατάφυγε στη γερμανική δικαιοσύνη, η οποία πριν από λίγο καιρό τη δικαίωσε. Ο Γερμανός αντιπρόσωπος μάλιστα δεν μπορεί να καταθέσει έφεση ή αίτηση αναστολής της εφαρμογής της δικαστικής απόφασης, καθώς η δικαιοσύνη της Γερμανίας είναι εξαιρετικά αυστηρή σε τέτοιου είδους θέματα. Έτσι, αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να κάνει διακανονισμό της καταβολής των χρεών του μέσω της τράπεζας με την οποία συνεργάζεται η συνεταιριστική οργάνωση, ώστε να επανέλθει η ρευστότητα στην Ένωση.

Στο μεταξύ όμως ο Γερμανός αντιπρόσωπος προμηθεύεται ελαιόλαδο Π.Ο.Π Σητεία, καθώς συνεργάζεται με τη Μονή Τοπλού, η οποία του εμφιαλώνει ελαιόλαδο. Πληροφορίες μάλιστα που έχουν διαρρεύσει στο γερμανικό κλαδικό Τύπο, φέρουν τον αντιπρόσωπο να προαναγγέλλει την ίδρυση κοινής εταιρείας με το Μοναστήρι, πράγμα βέβαια που είναι αμφίβολο αν θα γίνει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγορά
SHARE:

24Media Network