Αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων τον Μάρτιο
Αύξηση 0,5% στις τραπεζικές καταθέσεις παρατηρήθηκε τον Μάρτιο στην Ελλάδα όταν στην Πορτογαλία παρατηρείται μείωση 1,8%
- 30 Απριλίου 2012 15:29
Αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων στην Ελλάδα παρατηρήθηκε τον Μάρτιο σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Συγκεκριμένα, η ΕΚΤ αναφέρει ότι οι τραπεζικές καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Μάρτιο ενώ τον Φεβρουάριο είχαν μειωθεί κατά 2,7%.
Συνολικά, οι τραπεζικές καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στις ελληνικές τράπεζες ανέρχονται στα 171,1 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό κατά 30% χαμηλότερο από τα υψηλά του Δεκεμβρίου του 2009.
Αντιθέτως, η τάση μείωσης των τραπεζικών καταθέσεων εστιάζεται τώρα στην Πορτογαλία, όπου καταγράφηκε τον Μάρτιο μείωση κατά 1,8%. Αμετάβλητες ήταν οι τραπεζικές καταθέσεις σε Ισπανία και Ιταλία.