Επιστρέφει στην Ελλάδα ο όμιλος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Expert

Επιστρέφει στην Ελλάδα ο όμιλος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Expert

Ο ευρωπαϊκός όμιλος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Expert επιστρέφει στην ελληνική αγορά

Ο όμιλος Expert επιστρέφει στην Ελλάδα. Πρόκειται ουσιαστικά για επιχειρηματική πρωτοβουλία δέκα πρώην ιδιοκτητών καταστημάτων Expert που ένωσαν τις δυνάμεις τους και ίδρυσαν την Εμποροβιομηχανική ΑΕΒΕ.

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη, η νέα εταιρεία ενσωματώθηκε στον όμιλο Expert στις αρχές της χρονιάς, ως αντιπρόσωπος επίσημης δικαιόχρησης (licensing partner) για την Ελλάδα.

Η "φρέσκια" εταιρεία θα υποστηρίξει δίκτυο καταστημάτων με τη μορφή franchise.

Προς το παρόν λειτουργούν στην ελληνική αγορά 14 καταστήματα expert, πιο συγκεκριμένα, επτά στην Αθήνα και από ένα σε Αλιβέρι, Κέρκυρα, Νάξο, Πάρο, Ρόδο, Χαλκίδα και Χανιά.

Όσο για τους στόχους της εταιρείας, αυτοί είναι η ανάπτυξη του δικτύου, μέχρι το τέλος του 2014, με την προσθήκη 15- 20 καταστημάτων franchise, η λειτουργία κεντρικής τιμολόγησης και κεντρικού συστήματος πληρωμών, το 2015, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου της Εμποροβιομηχανικής ΑΕΒΕ, Κωνσταντίνου Γραμμένου, η εταιρεία, μέχρι το τέλος του 2015, θα αριθμεί γύρω στα 45 με 50 καταστήματα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γραμμένος ανέφερε, ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες στρατηγικής για το 2014-2017 είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του μεριδίου αγοράς στο 5% μέχρι το 2017, μέσω της αύξησης της επισκεψιμότητας, της βελτίωσης του μέσου όρου απόδειξης, της εξισορρόπησης συμπιεσμένων περιθωρίου κέρδους, με αύξηση πωλήσεων εκτεταμένης εγγύησης και με την εισαγωγή νέων μελών.

Στις προτεραιότητες στρατηγικής για το διάστημα 2014-2017 εντάσσονται, επίσης και η ανάπτυξη αποκλειστικών μαρκών ή μοντέλων, η δημιουργία Expert College σαν ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό εργαλείο για πρόσληψη-εκπαίδευση- ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Γραμμένος τόνισε:

"Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα προσελκύσουμε και άλλες επιτυχημένες επιχειρήσεις κάτω από την "ομπρέλα" του ομίλου Expert. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη".

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο για τη διάθεση ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, information technology, τηλεπικοινωνιών, ψυχαγωγίας και οικιακών συσκευών με παρουσία σε 18 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περισσότερα από 3.500 καταστήματα.

SHARE:

24Media Network