"Πόλεμος" κυβέρνησης-αντιπεριφερειαρχών για το άνοιγμα των καταστημάτων

Πρώτη ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα της οδού Ερμού, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013. 
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Πρώτη ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα της οδού Ερμού, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Με παραπομπή στα αρμόδια όργανα, προειδοποιεί το υπουργείο Ανάπτυξης τους αντιπεριφερειάρχες. Διαβάστε γιατί τους κατηγορεί

Επίθεση στους αντιπεριφερειάρχες, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης, υποστηρίζοντας ότι προτρέπουν τους εμπόρους στην περιοχή τους, να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και αντ' αυτής να ανοίξουν την τελευταία Κυριακή του έτους, (29 Δεκεμβρίου).

Το υπουργείο σημειώνει ότι "οι υπεύθυνοι για αυτές τις έκνομες ενέργειες, θα παραπεμφθούν στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου".

Υπογραμμίζει δε ότι οι αντιπεριφερειάρχες που, όπως έχει πληροφορηθεί το υπουργείο, προχώρησαν σε τέτοιες συστάσεις , σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ήδη λάβει σχετικές αποφάσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Είναι προφανές ότι όλες αυτές οι ενέργειες παραβιάζουν ευθέως τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4177/2013, καταλήγει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network