“Ποτέ την Κυριακή” από τον Β. Κορκίδη. Αποχωρεί από τη Νέα Δημοκρατία

“Ποτέ την Κυριακή” από τον Β. Κορκίδη. Αποχωρεί από τη Νέα Δημοκρατία
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013, η δημόσια παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΣΕΕ, στο ξενοδοχείο Χίλτον (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Η λειτουργία των καταστημάτων και την Κυριακή, οδήγησε στην έξοδο από την πολιτική επιτροπή της ΝΔ, τον Βασίλη Κορκίδη. "Επικράτησε το ΔΝΤ και όχι η ελληνική αγορά" δήλωσε

Την παραίτησή του από την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, λόγω της διαφωνίας του με την κυβερνητική θέση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

«Η επιστολή μου έχει δοθεί ήδη στον πρωθυπουργό. Παραιτήθηκα από την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και αποχώρησα από τον τομέα παραγωγικών τάξεων του κόμματος» ανέφερε ο Β. Κορκίδης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, εξηγώντας ότι ο λόγος της παραίτησής του είναι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

«Είμαι δυστυχώς σε πολύ δυσάρεστη θέση αλλά η υπόθεση αυτή έφθασε στο απροχώρητο με το θέμα των Κυριακών. Ενώ είχαμε συμφωνήσει ότι τρεις τουριστικές περιοχές θα ανοίγουν πιλοτικά τα καταστήματα τις Κυριακές, τώρα έρχονται τα επόμενα βήματα που ζητά το ΔΝΤ. Επικράτησε το ΔΝΤ και όχι η ελληνική αγορά» σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ.Κορκίδης, ο οποίος είναι επί σειρά ετών στέλεχος της Ν.Δ και στις πρόσφατες ευρωεκλογές ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής, ενημέρωσε για την απόφαση του και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι η διαφωνία των μικρομεσαίων εμπόρων με την κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβρη οπότε και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σε όλη τη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα