"Βούλιαξε" το κέντρο της Αθήνας στη "Λευκή Νύχτα"

"ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ" ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
"ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ" ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Χιλιάδες Αθηναίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους του κέντρου στο πλαίσιο της "Λευκής Νύχτας". Σε ποιες ευρωπαϊκές πόλεις εφαρμόζεται ο θεσμός και έχει στεφθεί με επιτυχία

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το εγχείρημα της «Λευκής Νύχτας» καθώς χιλιάδες Αθηναίοι κατέβηκαν στην Ερμού είτε για αγορές είτε για βόλτα υπό τους ήχους μουσικής.

Η Ερμού, όπως και η γύρω περιοχή, είχε πλημμυρίσει από Αθηναίους που συνδυάζουν τις εορταστικές τους αγορές με τη διασκέδαση, επωφελούμενοι από το θεσμό της «Λευκής Νύχτας».

Πρόκειται για έναν θεσμό που ήδη εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Ρώμη, το Μιλάνο, η Βαρκελώνη, το Παρίσι, και στόχο έχει την ενίσχυση της επισκεψιμότητας των εμπορικών καταστημάτων αλλά και την προβολή της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της «λευκής νύχτας» τα εμπορικά καταστήματα είθισται να παραμένουν ανοιχτά έως αργά, προσφέροντας σε ελκυστικές τιμές τα προϊόντα τους, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ήταν αυτό που αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων του Δήμου Αθηναίων, τη συγκεκριμένη ημέρα, έως τις 11 το βράδυ. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, τα εμπορικά καταστήματα που θα κάνουν χρήση της απόφασης θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», τις διαφοροποιημένες καταστάσεις προσωπικού.

Με στόχο την αναζωογόνηση της πρωτεύουσας και την τόνωση της κίνησης στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε τους εμπόρους να συμμετέχουν στην εκδήλωση και παρότρυνε τους καταναλωτές να επωφεληθούν της επέκτασης του ωραρίου και να διενεργήσουν, χωρίς την πίεση του χρόνου, τις εορταστικές τους αγορές.

Οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν στις πλατείες και στους πεζόδρομους, συνδυάζοντας τις αγορές τους με τη διασκέδαση, καθώς μουσικές εκδηλώσεις και άλλα πολιτιστικά δρώμενα θα εκτυλίσσονται στην Πλατεία Συντάγματος.

Πηγή: Ημερησία

SHARE:

24Media Network