Αλεξιάδης: Ιστορίες για αγρίους τα περί πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Ο Τρύφων Αλεξιάδης
Ο Τρύφων Αλεξιάδης EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, για τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με τα χρέη πολιτών προς την Εφορία

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάταξη για πολίτες με χρέη μόνο προς την εφορία για να προστατέψουν την πρώτη κατοικία τους από πλειστηριασμό, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

"Η διάταξη είναι στη φάση της ολοκλήρωσης της επεξεργασίας, θα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές, και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ανάλογα του νόμου Κατσέλη", είπε ο αναπληρωτής υπουργός, χαρακτηρίζοντας "ιστορίες για αγρίους" την ειδησεογραφία για πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία.

"Αν κάποιοι θεωρούν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας τον πλειστηριασμό σε μεγαλοφειλετη που χρωστά 1,5 εκατ. όπως ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ κλπ έχουμε χάσει την έννοια των λέξεων… Δεν γίνονταν και δεν γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας", συμπλήρωσε.

"Πλειστηριασμοί γίνονται από χρέη 300.000 ευρώ και πάνω, σε ειδικές περιπτώσεις γίνονται κάτω από 300.000 ευρώ. Γίνονται και πρέπει να γίνονται δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων", διευκρίνισε ο κ. Αλεξιάδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πλειστηριασμοί
SHARE:

24Media Network