“Ναι” από Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού στην κρατική επιδότηση της δόσης των στεγαστικών δανείων

“Ναι” από Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού στην κρατική επιδότηση της δόσης των στεγαστικών δανείων
Ακίνητα στην Αθήνα Eurokinissi

Η επιδότηση ανέρχεται μέχρι 50% για τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και 30% για τα επιχειρηματικά δάνεια, με μέγιστο ποσό ενίσχυσης 200 χιλιάδες ευρώ στην 3ετία.

Θετική ήταν η εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού στην επιδότηση έως και 50% στις δόσεις στεγαστικών δανείων που ρυθμίζονται με το νέο νόμο Κατσέλη.

Ως γνωστό η επιδότηση ανέρχεται μέχρι 50% για τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και 30% για τα επιχειρηματικά δάνεια, με μέγιστο ποσό ενίσχυσης 200 χιλιάδες ευρώ στην 3ετία σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό de minimis.

«Η προσπάθεια μας για την ανακούφιση και τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών συνεχίζεται μεθοδικά και αποφασιστικά. Παράλληλα, η Κυβέρνηση έχει καλέσει τις τράπεζες να επιβραβεύσουν τους συνεπείς δανειολήπτες και ήδη τα πρώτα προγράμματα επιβράβευσης έχουν δημιουργηθεί» τόνιζε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Πάντως η εξέλιξη των αιτήσεων του νέου νόμου μέχρι στιγμής δεν είναι η αναμενόμενη.

Ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα ένταξης στη ρύθμιση λειτουργεί αποτελεσματικά, έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες 10 ρυθμίσεις μετά από 2,5 μήνες λειτουργίας του και ενώ απλοποιήθηκαν και οι διαδικασίες ένταξης σε αυτή.

Ωστόσο, λόγω της πολύ αργής ολοκλήρωσης των ρυθμίσεων του νέου νόμου, ο οποίος ως γνωστό λήγει στο τέλος του χρόνου, θεωρείται απίθανο να αναλωθούν τα 150 εκατ. ευρώ που είχαν διατεθεί μέσω του προϋπολογισμού για την επιδότηση δόσης στεγαστικών δανείων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα